LVE Communicatie | Laat zien wie je bent

Leerlingen op onderzoek in de gemeentewereld

PvdA, D66, CDA, SGP… langzaam druppelen de raadsleden van de verschillende politieke partijen binnen. We zijn te gast bij basisschool De Bongerd in Ede. Hier reikt de burgemeester van Ede het eerste exemplaar van het lespakket over de gemeentepolitiek en democratie uit. En als makers daarvan zijn mijn collega Mirjam en ik daar graag bij!

 

Toch een beetje zenuwachtig staan we te wachten totdat we de klas in mogen. Gaan de kinderen het werkboek leuk vinden? Wat gaat de burgemeester, René Verhulst, zeggen? En zijn de initiatiefnemers, de raadsleden van de gemeente Ede, tevreden? Eigenlijk zien we allemaal lachende gezichten. ‘Wie is de baas in de klas?’ vraagt de burgemeester. Eensgezind wijzen de kinderen naar de meester die goedkeurend lacht.

 

‘Maar wie is de baas in jouw buurt? Wie bepaalt of er een speelplek in jouw wijk komt? Of dat er veilige fietspaden zijn? Dat doet de gemeenteraad. En daarover leer je meer in dit werkboek.’ De leerlingen luisteren en kijken naar het werkboek dat de burgemeester in zijn handen heeft. ‘En misschien wil je zelf wel burgemeester of wethouder worden. Dat kan nu. Want in de gemeente Ede komt een Kindercollege’. Dat vinden leerlingen iets lastiger. Maar dat Kindercollege was de reden voor raadsleden om dit lespakket door ons te laten ontwikkelen.

 

Een meisje voorin de klas krijgt het boek officieel uitgereikt. En dan krijgen de andere kinderen ook een exemplaar. Enthousiast beginnen ze te bladeren en te schrijven. De aanwezige raadsleden zijn blij. ‘Dit enthousiasme, daar doe je het voor.’ Daar heeft het raadslid gelijk in. Mirjam en ik kijken elkaar blij aan. Dat hebben we toch maar mooi voor elkaar!

 


Racties (0)


Geef een reactie

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe:
Copyright All Right Reserved 2018 Loo van Eck
Loo van Eck
Pascalstraat 28
Ede
Gelderland 6716 AZ
Phone: 0318696900
Top
chat