LVE Communicatie | Laat zien wie je bent

Hoe schrijf je een doeltreffend rapport?

Heb jij ooit een opwindend rapport gelezen? Dat je de adem benam doordat je direct las wat je zocht? En dat je dat in 30 seconden begreep? Waarschijnlijk niet (vaak). Want jij en ieder ander mens lezen zoals koeien grazen. 


Als je geluk hebt, leest 30% van de lezers je rapport van A tot Z. Zonde toch? 

2 happen op 1 plek en dan weer verder. Dus je leest een tekst niet woord voor woord maar hap snap. Herken je dat? Dat geldt in ieder geval ook voor de lezer van jouw rapporten of de rapporten van jouw organisatie. Of het nu gaat om een adviesnota, een plan van aanpak, een informerende notitie of een opiniërend stuk. En of de lezer nu een beslissend mt-lid is, een medewerker is die uitvoert of een medewerker is die enkel de inhoud moet weten …


Als je de juiste aanpak kiest, dan stijgt die 30% zo richting de 100%! 

En bereik je ook je doel. En win jij én de lezer tijd. Dan is de vraag: wat ís de juiste aanpak voor het schrijven van een doeltreffend rapport?


Je leest een concreet stappenplan voor een goed rapport in deze infographic

Die legt je stap voor stap uit hoe jij ervoor zorgt dat jouw rapport zijn doel bereikt. Print ‘m uit en hang ‘m boven je bureau of bed, zodat je de stappen op een gegeven moment kunt dromen. En zetten natuurlijk!


Racties (0)


Geef een reactie

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe:
Copyright All Right Reserved 2018 Loo van Eck
Loo van Eck
Pascalstraat 28
Ede
Gelderland 6716 AZ
Phone: 0318696900
Top
chat