LVE Communicatie | Laat zien wie je bent

Beleef plezier met schrijven!

Ik voel de lente!

 

Het gras groeit. Helder groen licht het op. De geur van vers gemaaid gras. De wind streelt mijn haar zacht. De zon verwarmt mijn gezicht. Ik hoor de vogeltjes fluiten. Al fietsend geniet ik. Ik voel het: de lente komt eraan!

 

Ga mee op de fiets ...
En, voelde u de wind en de zon ook? Zag u zichzelf ook al op de fiets zitten? Neem de lezer mee in uw verhaal. Daarvoor heeft u eerst de aandacht nodig. Heeft u eenmaal de aandacht te pakken? Mooi! Dan is het nu tijd voor de echte boodschap.

 

... zie, hoor, proef, voel
En schrijf! Wees creatief, schrijf met gevoel. Beschrijf geuren en smaken. Warmte en kou. Neem hem mee in uw beleving, zodat de lezer zich echt in het verhaal kan verplaatsen. De focus ligt op het verhaal. En de lezer onthoudt uw boodschap.

 

Maak het mooi
Hoe kunt u de zintuigen nog meer prikkelen? Door bijvoeglijke naamwoorden te gebruiken. De wind waait niet zomaar. De wind streelt mijn haar zacht. Een klein verschil. Maar toch net dat beetje mooier.

 

Durf te spelen
Teksten hoeven niet altijd saai en zakelijk te zijn. Maak de tekst eens luchtiger, spannender. Beleef plezier met schrijven!

 


Racties (0)


Geef een reactie

Toegestaande tags: <b><i><br>Voeg een nieuwe reactie toe:
Copyright All Right Reserved 2018 Loo van Eck
Loo van Eck
Pascalstraat 28
Ede
Gelderland 6716 AZ
Phone: 0318696900
Top
chat