Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Zakelijk Schrijven

Zakelijk Schrijven

Training Zakelijk schrijven in 1 dag

Tijdens uw werk schrijft u wat af op een dag. Vele e-mails, af en toe een dik rapport, een commerciële offerte tussendoor en allerlei soorten teksten voor de website. Het gaat u prima af. Maar als u zoveel schrijft, dan neemt u geen genoegen met ‘prima’. Bovendien heeft u geen tijd voor ‘slechte’ communicatie!

U wilt dat iedere tekst die u schrijft goed is. Dus altijd duidelijk. Niet te lang, maar wel volledig. In 1 keer overtuigend. Met andere woorden: iedere tekst moet effectief zijn. Informatief, overtuigend of instruerend.

 

Investeer 1 dag en u heeft er de rest van uw leven profijt van. Uw lezers trouwens ook!

In 1 dag leert u namelijk om teksten te schrijven die uw lezers altijd van A tot Z uitlezen. U ervaart in ongeveer 7 uur álle eyeopeners uit onze 4 meest succesvolle communicatietrainingen: Rapporteren, E-mailen, Webteksten en Offertes schrijven. Dat zijn immers de teksten die werkend Nederland het meeste schrijft.

 

We kunnen u 7 dagen lang inspireren met oefeningen, anekdotes, voorbeelden, adviezen en vele ahá-momenten. Maar u hoeft niet alles te weten over iedere tekstsoort. Bovendien: u heeft weinig tijd. Daarom leren we u in 7 uren de kneepjes van het vak. Per tekstsoort behandelen we de belangrijkste eyeopeners.

 

Dit sluit ook aan bij onze visie op leren. Wij leren onze cursisten namelijk zo min mogelijk.

Want als we u beter willen leren schrijven, dan moet u uw gedrag veranderen. En dat is best lastig. Daarom maken we het u deze zomer zo makkelijk mogelijk. We hebben lang nagedacht over welke tips echt noodzakelijk zijn om toe te passen als het om zakelijk schrijven gaat. En dan blijkt dat u met het toepassen van een aantal tips per tekstsoort uw teksten al voor 80% verbetert.

Klinkt het ongelooflijk? Lees dan de reacties van cursisten die deze training eerder volgden.

 

 

Resultaat van de training Zakelijk schrijven in 1 dag

Na afloop van deze training ...

 

... weet u hoe u ervoor zorgt dat:

 • u nooit meer vragen krijgt over uw e-mails;
 • uw collega’s uw rapporten met plezier uitlezen;
 • u uw klanten altijd overtuigt met uw ijzersterke offertes na een verkoopgesprek;
 • uw websitebezoekers toenemen vanwege uw heldere en aantrekkelijke webteksten. 

Programma van de training Zakelijk schrijven in 1 dag

U ontdekt …

 

... wat de basisprincipes zijn van een begrijpelijke en snel te lezen tekst

 • De opbouw: hoe u bewust de opbouw kiest die past bij uw tekstdoel en uw lezers.
 • De inhoud: hoe u de boodschappen afstemt op de informatiebehoefte van uw lezers.
 • De taal: hoe u schrijft op een begrijpelijk taalniveau (B1).
 • De structuur: hoe u functioneel gebruikmaakt van metataal, tussenkoppen en opsommingen.

 … welke schrijftechnieken en -tactieken u kunt toepassen om per tekstsoort het juiste effect te bereiken

 • Zodat uw rapporten in 30 seconden op hoofdlijnen te lezen zijn.
 • Zodat uw offertes overtuigende verkoopgesprekken op papier worden.
 • Zodat uw e-mails in 10 seconden te lezen en te begrijpen zijn. 
 • Zodat uw webteksten to the point zijn. 

Doelgroep

Voor iedereen die ...

… dagelijks op werk teksten schrijft voor klanten, relaties of collega’s. Teksten met een informatief, instruerend of commercieel doel. 
… het gevoel heeft dat zijn of haar teksten beter kunnen: duidelijker, doelgerichter, sneller te schrijven en sneller te lezen.
… geen tijd wil verliezen door slechte communicatie. 

 

Bekijk de ervaringen van anderen met de training Zakelijk schrijven in 1 dag.

Didactiek

+ Oefeningen op basis van uw teksten
We baseren de training op een analyse van de teksten die u en de andere cursisten uit de groep uploaden op onze cursistensite. Zo zien we wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Bovendien gebruiken we de teksten om mee te oefenen, theorie mee te illustreren of om tips over te geven tijdens de training. Uiteraard gaan we zorgvuldig met dit materiaal om.
 
+ 40 dagen lang gratis tips!
Na de training krijgt u via onze app nog 40 dagen lang elke dag 1 tip die aansluit bij de training. Deze tips houden u bewust van wat u heeft geleerd. Het idee hierachter is dat de leerstof nog beter blijft hangen, doordat u er nog 40 dagen mee bezig bent. Zo is het effect van de training nog groter!
 
+ E-coaching
Na de training stuurt u een tekst naar de trainer. Hij of zij bekijkt uw tekst en geeft u feedback in een persoonlijke coachingsfilm. Hoe dat werkt, ziet u hier.

Wilt u deze training voor meerdere collega's organiseren?

Dat kan! Klassikaal of volledig online.

Of juist de effectieve combinatie daarvan: blended learning.

Welke vorm u ook kiest, we ontwikkelen een training 100% op maat voor uw organisatie. Hoe uitgebreid het leertraject is? Dat bepaalt u zelf. Neem gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie via (0318) 69 69 00 of loo@lve.nl.

Wilt u zelf meedoen met deze training?

Klik dan op de knop 'Ik wil me inschrijven'. En vul het inschrijfformulier in. Wilt u liever dat wij contact met u opnemen? Klik dan op de knop 'Contact'.

 

 

 

Misschien vindt u dit ook interessant ...

Klantervaringen

Data en kosten

Inschrijven

Het beste artikel dat je ooit hebt gelezen

Moet je ook wel eens iets schrijven waarvan je weet dat het geen nieuwswaarde heeft? Lees dan onze tips.

Wil je webteksten schrijven die echt opvallen?

Hoe schrijf je een webtekst die opvalt? We hebben 4 tips voor je.

Hoe schrijf je een doeltreffend rapport?

In dit artikel lees je 9 stappen die je helpen bij het schrijven van rapporten, adviezen en notities. Je maakt er je leven als rapportenschrijver een stuk gemakkelijker mee.

Tussenkopjes in brieven. Nuttig?

We vergeleken twee soorten tussenkopjes: ‘themakopjes’ en ‘kernzinkopjes’. Bekijk de resultaten in het boekje. Bekijk hier het hele onderzoek.

Past uw woord binnen taalniveau B1?

Een B1-woord is een makkelijk woord. Een woord dat bijna iedereen begrijpt. Maar of een woord B1 is, is soms lastig te zeggen. Controleer het op: www.ishetb1.nl.

Onze e-mailcalculator

Met deze calculator kunt u precies uitrekenen hoeveel geld het schrijven van brieven en e-mails uw organisatie kost. En hoeveel u daarop kunt besparen.

Cursisten over de training ...

Jarreau Langermans deelt zijn ervaring met de training Zakelijk schrijven in 1 dag. Bekijk het filmpje!

Locatie

Maatwerk/Incompany

Wilt u deze training organiseren voor meerdere collega’s? Dat kan! Voor een groep medewerkers met eenzelfde opleidingswens organiseren wij graag een interne training.

De inhoud van onze trainingen is 100% op maat.

We ontwikkelen deze training op basis van teksten die de cursisten zelf vaak schrijven. Daarbij leren we ze zo min mogelijk. Alleen dat wat ze nog moeten leren. Dus geen onnodige theorie. We kunnen dit zo doen omdat we het hele programma 100% op maat maken. We zien dus vooraf al precies wat de deelnemers wel goed kunnen. En wat ze nog moeten leren. Door ze alleen te leren wat ze nog niet kunnen, besparen we veel kostbare tijd. En blijft de training van de eerste tot de laatste minuut boeiend.

Met aandacht voor heldere communicatie en de uitstraling van uw organisatie.

Bovendien combineren we aandacht voor heldere communicatie met aandacht voor de uitstraling van uw organisatie. In onze trainingen kijken we namelijk ook hoe medewerkers de kernwaarden van uw organisatie kunnen vertalen naar een communicatiestijl die daarbij past. Dit alles kan, omdat we onze trainingen 100% op maat maken.

Ook het leertraject is 100% op maat.

We bieden meerdere leervormen aan. En wij combineren die verschillende leervormen in 1 leertraject. Wij noemen dat blended learning. Met blended learning leren de cursisten in hun eigen tempo. Op hun eigen manier. Op basis van eigen praktijksituaties. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat de leerinspanningen op deze manier het meeste renderen. Met andere woorden: het leereffect is groot.

 

Onze maatwerktrainingen hebben een groot leereffect.

En ze maken leren leuk!

En onze didactiek is uniek.

We zoeken namelijk de weg van de meeste weerstand. Want om cursisten ander communicatiegedrag te leren, moeten zij hier eerst de noodzaak van inzien. Wij gebruiken de weerstand om de noodzakelijke denkomslag te maken. Hierbij kiezen we voor onze 3D-methode:
 

 • Demonstreren: we confronteren de cursisten met hun eigen gedrag. En laten zien hoe het beter kan.
 • Discussiëren: we bespreken de weerstand die dit oplevert. En voeren de discussie.
 • Doen: we geven een instructie. De cursisten gaan oefenen. En ervaren dat ze het kunnen. De weerstand is gebroken en slaat om in enthousiasme.

 
Deze methode passen we al toe sinds de jaren ’80.
Ouderwets? Misschien. Maar o zo effectief.

Een advies op maat.

Wilt u een opleidingsadvies voor uw organisatie, afdeling of team? Of heeft u vragen? Bel of mail gerust! Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0318) 69 69 00 of via loo@lve.nl.

Contact

Top
chat