Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Zakelijk Schrijven

Zakelijk Schrijven

Training Zakelijk schrijven in 1 dag
Gehoord op de radio: deze zomer voor € 300,-

Tijdens uw werk schrijft u wat af op een dag. Vele e-mails, af en toe een dik rapport, een commerciële offerte tussendoor en allerlei soorten teksten voor de website. Het gaat u prima af. Maar als u zoveel schrijft, dan neemt u geen genoegen met ‘prima’. Bovendien heeft u geen tijd voor ‘slechte’ communicatie!

U wilt dat iedere tekst die u schrijft goed is. Dus altijd duidelijk. Niet te lang, maar wel volledig. In 1x keer overtuigend. Met andere woorden: iedere tekst moet effectief zijn. Informatief, overtuigend of instruerend.

 

Investeer 1 dag en u heeft er de rest van uw leven profijt van. Uw lezers trouwens ook!

In 1 dag leert u namelijk om teksten te schrijven die uw lezers altijd van A tot Z uitlezen. U ervaart in ongeveer 8 uur álle eyeopeners uit onze 4 meest succesvolle communicatietrainingen: Rapporteren, E-mailen, Webteksten en Offertes schrijven. Dat zijn immers de teksten die werkend Nederland het meeste schrijft.

 

We kunnen u 8 dagen lang inspireren met oefeningen, anekdotes, voorbeelden, adviezen en vele ahá-momenten. Maar u hoeft niet alles te weten over iedere tekstsoort. Bovendien: u heeft weinig tijd. Daarom leren we u in 8 uren de kneepjes van het vak. Per tekstsoort behandelen we de belangrijkste eyeopeners.

 

Dit sluit ook aan bij onze visie op leren. Wij leren onze cursisten namelijk zo min mogelijk.

Want als we u beter willen leren schrijven, dan moet u uw gedrag veranderen. En dat is best lastig. Daarom maken we het u deze zomer zo makkelijk mogelijk. We hebben lang nagedacht over welke tips echt noodzakelijk zijn om toe te passen als het om zakelijk schrijven gaat. En dan blijkt dat u met het toepassen van een aantal tips per tekstsoort uw teksten al voor 80% verbetert.

Klinkt het ongelooflijk? Lees dan de reacties van cursisten die deze training eerder volgden.

 

 

Resultaat van de training Zakelijk schrijven in 1 dag

Na afloop van deze training ...

 

... weet u hoe u ervoor zorgt dat:

 • u nooit meer vragen krijgt over uw e-mails;
 • uw collega’s uw rapporten met plezier uitlezen;
 • u uw klanten altijd overtuigt met uw ijzersterke offertes na een verkoopgesprek;
 • uw websitebezoekers toenemen vanwege uw heldere en aantrekkelijke webteksten. 

Programma van de training Zakelijk schrijven in 1 dag

U ontdekt …

 

... wat de basisprincipes zijn van een begrijpelijke en snel te lezen tekst

 • De opbouw: hoe u bewust de opbouw kiest die past bij uw tekstdoel en uw lezers.
 • De inhoud: hoe u de boodschappen afstemt op de informatiebehoefte van uw lezers.
 • De taal: hoe u schrijft op een begrijpelijk taalniveau (B1).
 • De structuur: hoe u functioneel gebruikmaakt van metataal, tussenkoppen en opsommingen.

 … welke schrijftechnieken en -tactieken u kunt toepassen om per tekstsoort het juiste effect te bereiken

 • Zodat uw rapporten in 30 seconden op hoofdlijnen te lezen zijn.
 • Zodat uw offertes overtuigende verkoopgesprekken op papier worden.
 • Zodat uw e-mails in 10 seconden te lezen en te begrijpen zijn. 
 • Zodat uw webteksten to the point zijn. 

Doelgroep

Voor iedereen die ...

… dagelijks op werk teksten schrijft voor klanten, relaties of collega’s. Teksten met een informatief, instruerend of commercieel doel. 
… het gevoel heeft dat zijn of haar teksten beter kunnen: duidelijker, doelgerichter, sneller te schrijven en sneller te lezen.
… geen tijd wil verliezen door slechte communicatie. 

 

Bekijk de ervaringen van anderen met de training Zakelijk schrijven in 1 dag.

Didactiek

We maken al onze trainingen op maat voor de cursisten. Dus deze training ook!

We baseren de training op een analyse van de teksten die u en de andere deelnemers uit de groep uploaden op onze cursistensite. Zo zien we wat de belangrijkste aandachtspunten zijn. Bovendien gebruiken we de teksten om mee te oefenen, theorie mee te illustreren of om tips over te geven tijdens de training. Uiteraard gaan we zorgvuldig met dit materiaal om.

Trainingsopzet

De training vindt online plaats, met zowel groeps- als individuele leermomenten

De training duurt in totaal 1 dag: van 9.00 uit tot 17.00 uur.

 

Van 9.00 uur tot 11.00 uur start u met een live onlinebijeenkomst van onze communicatietrainer

Deze bijeenkomst vindt plaats via Teams. In deze bijeenkomst zit u met maximaal 11 medecursisten. Hierdoor krijgt u veel mogelijkheden om vragen te stellen. Tijdens deze sessie leert u hoe u start met het schrijven van een tekst. Daarnaast leert u meer over taalniveaus. En hoe u die inzet om een lezersgerichte tekst te schrijven.

 

Om 11.00 uur start u met een Maatwerk E-learningprogramma   

U kunt hierin oefeningen doen en u krijgt extra uitleg van de trainer. Dit programma duurt ongeveer 2 uur. In de ME-Learning vindt u verschillende modules terug. Die gaan over:

- Rapporten schrijven

- Overtuigende offertes schrijven

- E-mails schrijven

- Webteksten schrijven

 

U heeft de mogelijkheid om verdiepingsoefeningen te maken voor elke module. Zo bepaalt u zelf wat voor u het meest relevant is. Aan het einde van de ME-Learning maakt u een tussenopdracht. Die levert u in vóór 14:00 uur. Zo komt uw tussenopdracht ook terug in de laatste sessie.

 

Van 15.00 uur tot 17.00 uur heeft u weer een live onlinebijeenkomst met dezelfde trainer

U en de medecursisten hebben de maatwerk e-learning gevolgd. En de opdrachten uitgevoerd. De sessie start met een bespreking van de tussenopdrachten. U krijgt daarbij feedback van anderen. Daarna sluit u samen met de trainer en de cursisten de dag af.

Hoe zorgen we dat het geleerde beklijft?

Daarin heeft u zelf natuurlijk een grote rol. Een nieuwe manier van schrijven blijven toepassen gaat niet vanzelf. Graag helpen we u daar een beetje bij. U ontvangt namelijk nog 40 dagen lang gratis schrijftips! Na de training krijgt u via onze LVE-app nog 40 dagen lang elke dag 1 tip die aansluit bij deze training. Deze tips houden u bewust van wat u heeft geleerd. Zo is het effect van de training nog groter!

Wilt u meedoen met deze training?

Klik dan op de knop 'Ik wil me inschrijven' en vul het inschrijfformulier in. Wilt u dat wij contact met u opnemen? Klik op de knop 'Contact'. Wilt u deze training voor meerdere collega's organiseren? Dat kan ook! Wij maken graag een training op maat voor uw organisatie. Neem gerust contact met ons voor meer informatie via (0318) 69 69 00 of loo@lve.nl.

 

 

 

Bekijk hier de samenvatting van deze training.

Misschien vindt u dit ook interessant ...

Klantervaringen

Data en kosten

Inschrijven

Hoe schrijft u een doeltreffend rapport?

U leest een concreet stappenplan voor een goed rapport in deze infographic! Die legt u stap voor stap uit hoe u ervoor zorgt dat uw rapport zijn doel bereikt.

Tussenkopjes in brieven. Nuttig?

We vergeleken twee soorten tussenkopjes: ‘themakopjes’ en ‘kernzinkopjes’. Bekijk de resultaten in het boekje. Bekijk hier het hele onderzoek.

Past uw woord binnen taalniveau B1?

Een B1-woord is een makkelijk woord. Een woord dat bijna iedereen begrijpt. Maar of een woord B1 is, is soms lastig te zeggen. Controleer het op: www.ishetb1.nl.

Onze e-mailcalculator

Met deze calculator kunt u precies uitrekenen hoeveel geld het schrijven van brieven en e-mails uw organisatie kost. En hoeveel u daarop kunt besparen.

Cursisten over de training ...

Jarreau Langermans deelt zijn ervaring met de training Zakelijk schrijven in 1 dag. Bekijk het filmpje!

Locatie

Maatwerk/Incompany

Wilt u deze training organiseren voor meerdere collega’s? Dat kan! Voor een groep medewerkers met eenzelfde opleidingswens organiseren wij graag een interne training. Kort en krachtig en helemaal op maat. Geen enkele training is standaard. Alle combinaties zijn mogelijk.

 

Een advies op maat

Wilt u een advies op maat? Of heeft u vragen? Bel of mail gerust! Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0318) 69 69 00 of via loo@lve.nl.Contact

Top
chat