Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Content maken voor de website

Content maken voor de website

Training Content maken voor de website

Wedden dat de website van uw organisatie de volgende pagina’s heeft:
• Een onepager als homepage
• Een producten- of dienstenpagina
• Een over ons-pagina
• Een klanten- of projectenpagina
• Een nieuwspagina
• Een contactpagina

Klopt hè?
En dat is ook niet gek. Want alle websites hebben tegenwoordig dezelfde navigatiestructuur. Bijna alle websites werken namelijk met dezelfde templates, dankzij grote websitesoftware zoals Wordpress en Drupal. En dat heeft voor- en nadelen.


Het voordeel?
Tijdwinst. Dankzij de vaste templates vindt de bezoeker snel zijn weg op iedere website. Dat bespaart hem veel tijd. En de webredacteur ook. Want hij hoeft niet meer na te denken wáár hij de content moet plaatsen.


Het nadeel?
Alle websites lijken op elkaar. Hierdoor is het moeilijker uzelf te onderscheiden. De enige manier waarop dit nog wel kan, is door de kwaliteit van uw online content. Die moet inhoudelijk sterk, pakkend, duidelijk en uniek zijn!


Maar … hoe maakt u goede content voor uw website?
Dat leren we u graag. We leren u hoe u per webpagina steengoede content maakt. Hierbij kijken we naar allerlei soorten content, van tekst tot visuals. Uiteraard gaat u tijdens de training ook direct met het geleerde aan de slag!

Het programma van de training Content maken voor de website

Onze trainingen maken wij altijd op maat. Dus afhankelijk van de content die u instuurt, ontwikkelen we het programma. Om u alvast een beeld te geven, noemen we de programmaonderdelen die we in ieder geval behandelen.

• Hoe zorgt u voor pakkende beelden?
• Hoe zorgt u voor meer conversie door een CTA (Call-to-Action)?
• Hoe past u commerciële technieken toe om de bezoeker te overtuigen?
• Hoe zorgt u dat uw teksten SEO-friendly zijn?
• Hoe schrijft u nieuwsberichten?
• Hoe presenteert u medewerkers op de site?
• Hoe laat u projecten of klanten aantrekkelijk zien?
• Hoe maakt u pakkende koppen?
• Hoe maakt u een Q&A?
• Hoe formuleert u toptaken?
• Hoe past u een piramidale structuur in uw teksten toe?
• Hoe verleidt u de bezoeker om op uw website te blijven?
• Hoe maakt u een tijdlijn?
• Hoe zet u storytelling in als instrument?
• Hoe gebruikt u interviewtechnieken?
• Hoe maakt u een goede instructie?
• Hoe maakt u duidelijke formulieren?
• Hoe gebruikt u data en grafieken?

Tijdens deze training gaan we in op webcontent. De focus ligt daarbij op teksten die worden ondersteund met beelden. De focus ligt niet op het maken van grafische content (films, foto’s, infographics), maar wel op het gebruiken en verzamelen ervan.

Het resultaat van de training Content maken voor de website

Na afloop van deze training …
... maakt u betere content voor uw website;
… weet u precies welke content uw lezer echt boeit;
… heeft u genoeg inspiratie om wel 100 unieke webpagina’s te vullen!

 

Bekijk wat anderen van de training Content maken voor de website vonden!

Doelgroep

Deze training is heel leerzaam voor iedereen die content maakt voor websites: webredacteuren, online redacteuren, ZZP’ers met een eigen website, communicatiemedewerkers ... We gaan er bij deze training wel vanuit dat u de inhoud van een webpagina kunt (laten) aanpassen. Dat betekent dat u foto’s en video’s kunt (laten) toevoegen en de indeling van de webpagina kunt aanpassen. We gaan er niet vanuit dat u de hele websitestructuur kunt aanpassen. 

Didactiek

We maken gebruik van uw eigen content
Dat betekent dat u vooraf aangeeft welke website of content voor de website u wilt verbeteren. Op basis van deze voorbeelden maakt de trainer zijn programma. Hierdoor kunt u alle tips en adviezen direct in de praktijk toepassen. Dat maakt de training van de eerste tot de laatste minuut de moeite waard!

 

U gaat veel doen
In onze trainingen staat het zelf doen centraal. We inspireren u met voorbeelden, geven u adviezen op basis van onze ervaring en visie en zetten u vervolgens aan het werk. Soms alleen, soms in groepjes. Uiteindelijk gaat het erom dat u nieuwe vaardigheden aanleert. En dat doet u alleen door te oefenen.

 

Bekijk de samenvatting van de training Content maken voor de website.

 

 

   

Wilt u deze training voor meerdere collega's organiseren?

Dat kan! Klassikaal of volledig online.

Of juist de effectieve combinatie daarvan: blended learning.

Welke vorm u ook kiest, we ontwikkelen een training 100% op maat voor uw organisatie. Hoe uitgebreid het leertraject is? Dat bepaalt u zelf. Neem gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie via (0318) 69 69 00 of loo@lve.nl.

Misschien vindt u dit ook interessant ...

Klantervaringen

Data en kosten

Inschrijven

Webteksten schrijven die opvallen

Hoe schrijf je webteksten die wél opvallen? 4 tips!

Locatie

Maatwerk/Incompany

Wilt u deze training organiseren voor meerdere collega’s? Dat kan! Voor een groep medewerkers met eenzelfde opleidingswens organiseren wij graag een interne training.

De inhoud van onze trainingen is 100% op maat.

We ontwikkelen deze training op basis van webcontent die de cursisten zelf vaak maken. Daarbij leren we ze zo min mogelijk. Alleen dat wat ze nog moeten leren. Dus geen onnodige theorie. We kunnen dit zo doen omdat we het hele programma 100% op maat maken. We zien dus vooraf al precies wat de deelnemers wel goed kunnen. En wat ze nog moeten leren. Door ze alleen te leren wat ze nog niet kunnen, besparen we veel kostbare tijd. En blijft de training van de eerste tot de laatste minuut boeiend.

Met aandacht voor heldere communicatie en de uitstraling van uw organisatie.

Bovendien combineren we aandacht voor heldere communicatie met aandacht voor de uitstraling van uw organisatie. In onze trainingen kijken we namelijk ook hoe medewerkers de kernwaarden van uw organisatie kunnen vertalen naar een communicatiestijl die daarbij past. Dit alles kan, omdat we onze trainingen 100% op maat maken.

Ook het leertraject is 100% op maat.

We bieden meerdere leervormen aan. En wij combineren die verschillende leervormen in 1 leertraject. Wij noemen dat blended learning. Met blended learning leren de cursisten in hun eigen tempo. Op hun eigen manier. Op basis van eigen praktijksituaties. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat de leerinspanningen op deze manier het meeste renderen. Met andere woorden: het leereffect is groot.

 

Onze maatwerktrainingen hebben een groot leereffect.

En ze maken leren leuk!

En onze didactiek is uniek.

We zoeken namelijk de weg van de meeste weerstand. Want om cursisten ander communicatiegedrag te leren, moeten zij hier eerst de noodzaak van inzien. Wij gebruiken de weerstand om de noodzakelijke denkomslag te maken. Hierbij kiezen we voor onze 3D-methode:
 

  • Demonstreren: we confronteren de cursisten met hun eigen gedrag. En laten zien hoe het beter kan.
  • Discussiëren: we bespreken de weerstand die dit oplevert. En voeren de discussie.
  • Doen: we geven een instructie. De cursisten gaan oefenen. En ervaren dat ze het kunnen. De weerstand is gebroken en slaat om in enthousiasme.

 
Deze methode passen we al toe sinds de jaren ’80.
Ouderwets? Misschien. Maar o zo effectief.

Een advies op maat.

Wilt u een opleidingsadvies voor uw organisatie, afdeling of team? Of heeft u vragen? Bel of mail gerust! Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0318) 69 69 00 of via loo@lve.nl.

Contact

Top
chat