Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Spelling & grammatica

Spelling & grammatica

Training Spelling & grammatica

Staan er een paar slordigheden in die verder overtuigende offerte. In die vriendelijke mail. Of in die veelgelezen webtekst. Dan is dat erg jammer. Want:

Taalfouten zorgen ervoor dat uw klanten u minder serieus nemen.

Hoe inhoudelijk sterk uw teksten ook zijn, de waarde ervan daalt met iedere taalfout. Hoe professioneel u verder ook bent.

Dus fris uw kennis van de regels op.

Dat kan al in 1 dag tijdens onze training Spelling & grammatica. U leert alle spelling- en grammaticaregels kennen en toepassen. Daar heeft u de rest van uw leven profijt van.


Met gratis online taaltoets!

 

 

 

 

 

Resultaat van de training Spelling & grammatica

Na afloop van deze training ...
... heeft u een helder overzicht van de belangrijkste regels en uitzonderingen in de Nederlandse taal;
... kunt u deze regels toepassen in de praktijk;
... voelt u zich (weer) zelfverzekerd;

... en schrijft u op de juiste wijze teksten.

Programma training Spelling & grammatica

U leert ...

... de regels en de valkuilen van de grammatica

 • Gebeurd of gebeurt: de d’s en de t’s.
 • Gefaxt of gefaxed: de Engelse werkwoorden.
 • Er vanuit gaan of ervan uitgaan: samengestelde werkwoorden.
 • Hun en hen: bezittelijke voornaamwoorden.
 • Dat en wat: betrekkelijke voornaamwoorden.


... de huidige spelling

 • Faktuur of factuur: c of k.
 • Honde(n)hok: de tussen-n.
 • Zoëven of zo-even: trema of streepje.
 • Noord-Brabander of Noordbrabander: de aardrijkskundige namen.

Doelgroep

Voor iedereen die ...
... vindt dat het tijd is om zijn of haar kennis van de Nederlandse taal op te frissen.

 

De training Spelling en grammatica is niet aan een functie gebonden. Het maakt dus niet uit of u op het secretariaat werkt of in de buitendienst. En of u zelf veel teksten schrijft of deze juist moet beoordelen.

Benieuwd naar ervaringen van anderen? U leest ze hier!

Didactiek

Terug in de schoolbanken, maar dan op een leuke manier
Natuurlijk bent u intensief bezig met regels en uitzonderingen van de Nederlandse spelling en grammatica. En zult u regelmatig terugdenken aan uw leraar Nederlands. Maar u zit niet meer in de schoolbanken. We zorgen ervoor dat de training niet alleen leerzaam is maar ook leuk. De droge regels wisselen we daarom af met leuke dictees of grappige weetjes over taal. Zo vliegt de dag voorbij.

 

+ 40 dagen lang gratis tips!
Na de training krijgt u via onze app nog 40 dagen lang elke dag 1 tip die aansluit bij uw training. Deze tip houdt u bewust van wat u hebt geleerd. Het idee hierachter is dat u door nog 40 dagen lang bezig te zijn met het geleerde, de leerstof nog beter ‘inslijt’ en het effect nog groter wordt!

 

+ Taaltoets
U krijgt ook gratis een online taaltoets. Na het doen van deze toets weet u precies hoe het met uw spelling en grammatica is gesteld.

 

Download hier de samenvatting van deze training.

 

 

 

 

Wilt u deze training voor meerdere collega's organiseren?

Dat kan! Klassikaal of volledig online.

Of juist de effectieve combinatie daarvan: blended learning.

Welke vorm u ook kiest, we ontwikkelen een training 100% op maat voor uw organisatie. Hoe uitgebreid het leertraject is? Dat bepaalt u zelf. Neem gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie via (0318) 69 69 00 of loo@lve.nl.

 

Bekijk onze visie op Spelling & grammatica in het filmpje hieronder. 

Misschien vindt u dit ook interessant ... 

Klantervaringen

Data en kosten

Inschrijven

Hen of hun? Doe de test!

Bent u benieuwd of u 'hen' en 'hun' goed gebruikt? Test uw kennis met een stukje uit onze e-learningmodule Spelling & grammatica.

Nieuwsbrief Foutloos Nederlands

Taalfouten eisen alle aandacht op. Ze leiden enorm af. Lees onze nieuwsbrief. Vol tips en testen. Dan weet u snel of u foutloos schrijft.

Engelse werkwoorden varen met ’T KoFSCHiP naar Nederland

Twijfelt u over de schrijfwijze van Engelse werkwoorden in de Nederlandse taal? Bekijk dan het filmpje waarin we u uitleggen hoe u Engelse werkwoorden vervoegt in het Nederlands.

Cursisten over...onze training Spelling & grammatica

Iedere week doen er tientallen cursisten op ons kantoor mee aan onze trainingen. Lea van Heun, medewerker Marketing & communicatie bij Syndion, vertelt wat ze van de training Spelling & grammatica vond.

Locatie

Maatwerk/Incompany

Wilt u deze training organiseren voor meerdere collega’s? Dat kan! Voor een groep medewerkers met eenzelfde opleidingswens organiseren wij graag een interne training.

De inhoud van onze trainingen is 100% op maat.

We ontwikkelen deze training op basis van fouten die de cursisten zelf vaak maken. Met extra aandacht voor de regels die ze lastig vinden. Daarbij leren we ze zo min mogelijk. Alleen dat wat ze nog moeten leren. Dus geen onnodige theorie. We kunnen dit zo doen omdat we het hele programma 100% op maat maken. We zien dus vooraf al precies wat de deelnemers wel goed kunnen. En wat ze nog moeten leren. Door ze alleen te leren wat ze nog niet kunnen, besparen we veel kostbare tijd. En blijft de training van de eerste tot de laatste minuut boeiend.

Met aandacht voor heldere communicatie en de uitstraling van uw organisatie.

Bovendien combineren we aandacht voor heldere communicatie met aandacht voor de uitstraling van uw organisatie. In onze trainingen kijken we namelijk ook hoe medewerkers de kernwaarden van uw organisatie kunnen vertalen naar een communicatiestijl die daarbij past. Dit alles kan, omdat we onze trainingen 100% op maat maken.

Ook het leertraject is 100% op maat.

We bieden meerdere leervormen aan. En wij combineren die verschillende leervormen in 1 leertraject. Wij noemen dat blended learning. Met blended learning leren de cursisten in hun eigen tempo. Op hun eigen manier. Op basis van eigen praktijksituaties. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat de leerinspanningen op deze manier het meeste renderen. Met andere woorden: het leereffect is groot.

 

Onze maatwerktrainingen hebben een groot leereffect.

En ze maken leren leuk!

En onze didactiek is uniek.

We zoeken namelijk de weg van de meeste weerstand. Want om cursisten ander communicatiegedrag te leren, moeten zij hier eerst de noodzaak van inzien. Wij gebruiken de weerstand om de noodzakelijke denkomslag te maken. Hierbij kiezen we voor onze 3D-methode:
 

 • Demonstreren: we confronteren de cursisten met hun eigen gedrag. En laten zien hoe het beter kan.
 • Discussiëren: we bespreken de weerstand die dit oplevert. En voeren de discussie.
 • Doen: we geven een instructie. De cursisten gaan oefenen. En ervaren dat ze het kunnen. De weerstand is gebroken en slaat om in enthousiasme.

 
Deze methode passen we al toe sinds de jaren ’80.
Ouderwets? Misschien. Maar o zo effectief.

Een advies op maat.

Wilt u een opleidingsadvies voor uw organisatie, afdeling of team? Of heeft u vragen? Bel of mail gerust! Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0318) 69 69 00 of via loo@lve.nl.

Contact

Top
chat