Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Slim schrijven met AI

Slim schrijven met AI

Training Slim schrijven met AI

U stapt in uw zelfrijdende auto. U draait aan het knopje van uw stoel om ‘m naar achter te kantelen. U gaat lekker achterover zitten en geniet van de rit. De auto brengt u automatisch van A naar B. Alhoewel … Automatisch?

 

 • U moet uw auto natuurlijk wel een goede instructie geven:  
  Wat is uw doel? Waar wilt u naartoe?

 

 • U moet nog soms ingrijpen en zelf goed kunnen rijden: 
  Bijvoorbeeld terwijl uw blik afdwaalt naar het mooie uitzicht door uw zijraam. En opeens waarschuwingslampjes en -piepjes afgaan. De auto is in een moeilijke situatie beland waarin hij zelf geen keuze kan maken. Ú moet ingrijpen, maar kunt u dat eigenlijk nog wel? U heeft uw rijvaardigheid al een tijd niet meer getraind doordat u niet zelf rijdt. En dit is geen gewone, maar juist een lastige en specifieke situatie. Die vraagt om een vaardige bestuurder.

 

 • U moet zich kunnen vinden in de rijstijl van de auto:
  Snel optrekken, plotseling remmen, net door het oranje stoplicht rijden … Of juist net te traag, te voorzichtig, te onzeker. U wilt zelf invloed kunnen hebben op de manier van rijden. Welke rijstijl past bij u en kunt u zich goed in vinden?  

Schrijven met AI is als rijden in een zelfrijdende auto.

Schrijven wordt anders. Schrijven wordt comfortabeler. Maar AI schrijft niet automatisch. AI heeft een vaardige bestuurder nodig die richting geeft en bijstuurt waar en wanneer dat nodig is. Kortom: AI heeft u nodig. U bezit namelijk een aantal essentiële eigenschappen en vaardigheden die AI niet heeft. En ook niet kan ontwikkelen.

 

In de training Slim schrijven met AI leert u precies hoe AI schrijven anders maakt. U traint alle vaardigheden die nodig zijn om slim te schrijven met AI. En u oefent ermee met onze eigen AI-tool. Daarnaast krijgt u inzicht in hoe u AI kunt toepassen in uw werk en organisatie.

Programma training Slim schrijven met AI

In deze training…

 

… maakt u kennis met AI en tekstgenererende software.

We starten met een korte introductie op AI. Wat is het? Hoe werken programma’s zoals ChatGPT? Welke toepassingen zijn er op het gebied van tekst? En hoe veranderen deze ontwikkelingen onze manier van schrijven?

 

… leert u om de juiste input te geven aan AI.

De output van een AI-tool valt of staat met een goede input. U leert hoe u zich strategisch voorbereidt, zich kunt verplaatsen in de lezer en goede boodschappen formuleert. Daarmee zorgt u voor de perfecte input voor de AI-tools. Ook wel ‘prompt’ genoemd.

 

... gaat u aan de slag met onze eigen tekstgenerator.
We ontwikkelden onze eigen AI-tool. Deze tool koppelt de technische mogelijkheden van ChatGPT met onze visie op tekst. Doordat u tijdens de training écht met onze AI-tool aan de slag gaat, ervaart u zelf hoe AI schrijven verandert.

 

… leert u om de output van AI te beoordelen en aan te passen.

AI produceert algemene teksten die op het eerste oog al erg goed zijn. Maar hoe beoordeelt u of dat ook daadwerkelijk het geval is? Een vaardige beoordelaar heeft zelf veel verstand van zaken. Daarom leert u in de training hoe een goede tekst eruitziet. Daarnaast leert u nog een belangrijke vaardigheid: de algemeen gegenereerde teksten op maat maken. Op maat gemaakt voor de ontvanger, want die wil een tekst hebben die écht over hem gaat. En op maat voor uzelf. U bent tenslotte geen robot, u wilt een tekst die past bij wie u bent.

 

… verkent u de mogelijkheden om AI toe te passen in uw werk en organisatie.

U krijgt inzicht in de (on)mogelijkheden van AI. Ook bespreken we met welke praktische en ethische uitdagingen u rekening moet houden.

Resultaat van de training Slim schrijven met AI

Na de training kunt u slim schrijven met AI.

U kent de (on)mogelijkheden van AI. Daarnaast heeft u alle vaardigheden in huis om AI op een goede manier te besturen, zodat u samen met AI snel een goede én menselijke tekst maakt. Ook heeft u inzicht in de kansen en uitdagingen die AI biedt voor uw werk en organisatie.

Doelgroep

Voor iedereen die …

… veel schrijft en dit op een zo goed en efficiënt mogelijke manier wilt doen.

… zijn of haar organisatie zo doelgericht en klantgericht mogelijk wil maken.

… benieuwd is naar de invloed van AI op schrijven.

Didactiek

U gaat veel aan de slag: u past AI toe op uw eigen teksten.

Schrijft u met AI? Dan gaat dat niet vanzelf. U moet een aantal stappen doorlopen. In de training doorlopen we deze van A tot Z. U genereert uw eigen teksten met de AI-tool van Loo van Eck: de tekstgenerator. Zo leert u niet alleen de nieuwste theorieën en technieken, maar leert u deze meteen zelf toepassen.

 

+ 40 dagen lang gratis tips! 

Na de training krijgt u via onze app nog 40 dagen lang elke dag 1 tip die aansluit bij uw training. Deze tip houdt u bewust van wat u hebt geleerd. Het idee hierachter is dat u door nog 40 dagen lang bezig te zijn met het geleerde, de leerstof nog beter ‘inslijt’ en het effect nog groter wordt!  

Wilt u deze training voor meerdere collega's organiseren?

Dat kan!

We ontwikkelen een training 100% op maat voor uw organisatie. Dat is met AI namelijk extra belangrijk. AI is goed in het genereren van algemene teksten. Maar hoe zorgt u ervoor dat deze teksten ook écht passen bij uw organisatie? In deze maatwerktraining leren we u en uw collega’s om uw kernwaarden, visie en identiteit terug te laten komen in de teksten. Neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie via (0318) 69 69 00 of loo@lve.nl.

 

 

 

Data en kosten

Inschrijven

Locatie

Maatwerk/Incompany

Wilt u deze training organiseren voor meerdere collega’s? Dat kan! Voor een groep medewerkers met eenzelfde opleidingswens organiseren wij graag een interne training.

De inhoud van onze trainingen is 100% op maat.

We ontwikkelen deze training op basis van e-mails die de cursisten zelf vaak versturen. Daarbij leren we ze zo min mogelijk. Alleen dat wat ze nog moeten leren. Dus geen onnodige theorie. We kunnen dit zo doen omdat we het hele programma 100% op maat maken. We zien dus vooraf al precies wat de deelnemers wel goed kunnen. En wat ze nog moeten leren. Door ze alleen te leren wat ze nog niet kunnen, besparen we veel kostbare tijd. En blijft de training van de eerste tot de laatste minuut boeiend.

Met aandacht voor heldere communicatie en de uitstraling van uw organisatie.

Bovendien combineren we aandacht voor heldere communicatie met aandacht voor de uitstraling van uw organisatie. In onze trainingen kijken we namelijk ook hoe medewerkers de kernwaarden van uw organisatie kunnen vertalen naar een communicatiestijl die daarbij past. Dit alles kan, omdat we onze trainingen 100% op maat maken.

Ook het leertraject is 100% op maat.

We bieden meerdere leervormen aan. En wij combineren die verschillende leervormen in 1 leertraject. Wij noemen dat blended learning. Met blended learning leren de cursisten in hun eigen tempo. Op hun eigen manier. Op basis van eigen praktijksituaties. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat de leerinspanningen op deze manier het meeste renderen. Met andere woorden: het leereffect is groot.

 

Onze maatwerktrainingen hebben een groot leereffect.

En ze maken leren leuk!

En onze didactiek is uniek.

We zoeken namelijk de weg van de meeste weerstand. Want om cursisten ander communicatiegedrag te leren, moeten zij hier eerst de noodzaak van inzien. Wij gebruiken de weerstand om de noodzakelijke denkomslag te maken. Hierbij kiezen we voor onze 3D-methode:
 

 • Demonstreren: we confronteren de cursisten met hun eigen gedrag. En laten zien hoe het beter kan.
 • Discussiëren: we bespreken de weerstand die dit oplevert. En voeren de discussie.
 • Doen: we geven een instructie. De cursisten gaan oefenen. En ervaren dat ze het kunnen. De weerstand is gebroken en slaat om in enthousiasme.

 
Deze methode passen we al toe sinds de jaren ’80.
Ouderwets? Misschien. Maar o zo effectief.

Een advies op maat.

Wilt u een opleidingsadvies voor uw organisatie, afdeling of team? Of heeft u vragen? Bel of mail gerust! Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0318) 69 69 00 of via loo@lve.nl.

Contact

Top
chat