Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Schrijven in taalniveau B1

Schrijven in taalniveau B1

Training Schrijven in taalniveau B1

Uw lezer begrijpt u pas als u hém snapt. Helder schrijven gaat niet over eenvoudige taal, maar over een eenvoudige boodschap. Wat we daar precies mee bedoelen? Kijk maar …

 

Programma training Schrijven in taalniveau B1

U leert …

… hoe mensen lezen.

 • Lezen als economisch proces.
 • Kennis-, interesse- en taalniveau bepalen.
 • Rekening houden met uw lezer.

… welke taalniveaus er zijn.

 • Maak kennis met de 6 taalniveaus.
 • Leer inschatten op welk niveau een tekst geschreven is.
 • Wat kan een lezer met taalniveau B1.

 

… hoe u een tekst in taalniveau B1 schrijft.

 • Aan welke kenmerken voldoet een B1-tekst.
 • Hoe krijg ik mijn boodschappen in B1 op papier.
 • Hoe overtuig ik mijn collega’s van het nut van taalniveau B1.


Advies: breid het programma uit met de korte module ‘Schrijven met AI' als u een incompanytraining organiseert

Misschien vraagt u zich af: welke invloed heeft AI op schrijven? Laten we meteen met de deur in huis vallen: schrijven verdwijnt niet, schrijven verandert. Schrijven wordt comfortabeler. Hoe schrijft u anders met AI? En hoe speelt u hier als organisatie op in? U en uw collega’s krijgen antwoord op deze vragen in de module ‘Schrijven met AI’. Deze kunt u toevoegen aan de schrijftrainingen die u organiseert. Zo neemt u uw collega’s mee in de nieuwste ontwikkelingen en kunt u AI koppelen aan de manier van schrijven in úw organisatie. Lees meer over de module 'Schrijven met AI' …

Resultaat van de training Schrijven in taalniveau B1

Na afloop van deze training ...
... schrijft u elke tekst in taalniveau B1;

... kent en herkent u de andere taalniveaus;

... overtuigt u uw collega’s van het nut en de noodzaak van taalniveau B1.

 

Benieuwd naar ervaringen van anderen? U leest ze hier!

Doelgroep

Voor iedereen die ...
... teksten schrijft voor grote groepen mensen;
... teksten schrijft voor groepen met taalniveau B1;
... heldere en klantgerichte teksten wil leren schrijven.

Didactiek

In welk taalniveau schrijft u nu?
Voordat de training begint, vult u een intake in. Ook stuurt u enkele zelfgeschreven teksten naar ons toe. Die teksten gebruikt de trainer in de training. Zo ziet u ’s morgens meteen waar het meeste werk te verzetten valt. Het huidige taalniveau van uw teksten is dus leidend voor het programma.

+ 40 dagen lang gratis tips!
Na de training krijgt u via onze app nog 40 dagen lang elke dag 1 tip die aansluit bij uw training. Deze tip houdt u bewust van wat u hebt geleerd. Het idee hierachter is dat u door nog 40 dagen lang bezig te zijn met het geleerde, de leerstof nog beter ‘inslijt’ en het effect nog groter wordt!

 

+ E-coaching
Na de training stuurt u een tekst naar de trainer. Hij of zij bekijkt uw tekst en geeft u feedback in een persoonlijk coachingsfilm. Hoe dat werkt, ziet u hier.

 

Download hier de samenvatting van deze training.


 

 

Wilt u deze training voor meerdere collega's organiseren?

Dat kan! Klassikaal of volledig online.

Of juist de effectieve combinatie daarvan: blended learning.

Welke vorm u ook kiest, we ontwikkelen een training 100% op maat voor uw organisatie. Hoe uitgebreid het leertraject is? Dat bepaalt u zelf. Neem gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie via (0318) 69 69 00 of loo@lve.nl.

 

Misschien vindt u dit ook interessant ...  

Klantervaringen

Data en kosten

Inschrijven

Ti-Ta-Taalniveaus

Je wilt dat mensen je begrijpen als je iets voor ze schrijft. Want dan ontstaan er zo min mogelijk misverstanden. In dit boekje lees je hoe je een tekst schrijft die je lezer snel begrijpt.

Begrijpelijke tekst schrijven?

Het helpt om de schrijfstijl van Dick Bruna een beetje af te kijken. In dit artikel leest u 3 simpele schrijftips om een begrijpelijke tekst te schrijven.

Benieuwd of u helder schrijft?

Met Klinkende Taal controleert u met 1 druk op de knop of u begrijpelijk schrijft. Gebruikt u moeilijke woorden? Lijdende vormen? Lange zinnen? Klinkende Taal streept aan wat er beter kan. En zorgt ervoor dat uw teksten het juiste taalniveau hebben.

Past uw woord binnen taalniveau B1?

Een B1-woord is een makkelijk woord. Een woord dat bijna iedereen begrijpt. Maar of een woord B1 is, is soms lastig te zeggen. Daarom kunt u dat gemakkelijk controleren op de website: www.ishetb1.nl.

 

Cursisten over de training ...

“Je kon voor de training teksten opsturen die we in de training behandelden. Handig! Want je krijgt gelijk feedback op je eigen schrijven.” Corine Lutz, voorlichter bij de Hartstichting, deelt haar ervaring met de training Schrijven in taalniveau b1. Bekijk het filmpje!

Locatie

Maatwerk/Incompany

Wilt u deze training organiseren voor meerdere collega’s? Dat kan! Voor een groep medewerkers met eenzelfde opleidingswens organiseren wij graag een interne training.

De inhoud van onze trainingen is 100% op maat.

We ontwikkelen deze training op basis van teksten die de cursisten zelf vaak schrijven. Daarbij leren we ze zo min mogelijk. Alleen dat wat ze nog moeten leren. Dus geen onnodige theorie. We kunnen dit zo doen omdat we het hele programma 100% op maat maken. We zien dus vooraf al precies wat de deelnemers wel goed kunnen. En wat ze nog moeten leren. Door ze alleen te leren wat ze nog niet kunnen, besparen we veel kostbare tijd. En blijft de training van de eerste tot de laatste minuut boeiend.

Met aandacht voor heldere communicatie en de uitstraling van uw organisatie.

Bovendien combineren we aandacht voor heldere communicatie met aandacht voor de uitstraling van uw organisatie. In onze trainingen kijken we namelijk ook hoe medewerkers de kernwaarden van uw organisatie kunnen vertalen naar een communicatiestijl die daarbij past. Dit alles kan, omdat we onze trainingen 100% op maat maken.

Ook het leertraject is 100% op maat.

We bieden meerdere leervormen aan. En wij combineren die verschillende leervormen in 1 leertraject. Wij noemen dat blended learning. Met blended learning leren de cursisten in hun eigen tempo. Op hun eigen manier. Op basis van eigen praktijksituaties. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat de leerinspanningen op deze manier het meeste renderen. Met andere woorden: het leereffect is groot.

 

Onze maatwerktrainingen hebben een groot leereffect.

En ze maken leren leuk!

En onze didactiek is uniek.

We zoeken namelijk de weg van de meeste weerstand. Want om cursisten ander communicatiegedrag te leren, moeten zij hier eerst de noodzaak van inzien. Wij gebruiken de weerstand om de noodzakelijke denkomslag te maken. Hierbij kiezen we voor onze 3D-methode:
 

 • Demonstreren: we confronteren de cursisten met hun eigen gedrag. En laten zien hoe het beter kan.
 • Discussiëren: we bespreken de weerstand die dit oplevert. En voeren de discussie.
 • Doen: we geven een instructie. De cursisten gaan oefenen. En ervaren dat ze het kunnen. De weerstand is gebroken en slaat om in enthousiasme.

 
Deze methode passen we al toe sinds de jaren ’80.
Ouderwets? Misschien. Maar o zo effectief.

Een advies op maat.

Wilt u een opleidingsadvies voor uw organisatie, afdeling of team? Of heeft u vragen? Bel of mail gerust! Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0318) 69 69 00 of via loo@lve.nl.

Contact

Top
chat