Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Omgaan met de media voor raadsleden

Omgaan met de media voor raadsleden

Training Omgaan met de media voor raadsleden

Half tien. U zit op de bank. Wijntje erbij. Rust. De journalist breekt in per telefoon: komt er een nieuwe Zara in het dorpscentrum? U schrikt: wie heeft er gelekt? Er zijn contacten maar die zijn nog pril. En terwijl u denkt, hoort u uzelf praten. En praten en praten. En steeds verder vastlopen.

 

Als raadslid wordt u voortdurend bestookt met vragen van journalisten. Meestal redt u zich wel. Maar soms gaat het mis. En laat een journalist u dingen zeggen die u niet had mogen zeggen. Fractie gefrustreerd. De fractievoorzitter gepikeerd. En een hoop moeite om de schade te beperken. En niet nodig. De training Omgaan met de media is super logisch en zeer effectief.

Programma training Omgaan met de media voor raadsleden

U leert ...

... hoe u vanaf het begin van een gesprek de regie in handen houdt.

Heel simpel door nooit een direct antwoord te geven. Dat doet u ongemerkt door slimme tegenvragen te stellen. Zo kent u de feiten voordat u antwoordt. Bovendien wint u tijd om na te denken.

 

... hoe u nooit meer de verkeerde informatie aan de verkeerde persoon geeft.

Heel simpel door eerst na te denken voordat u antwoordt. Hoe? Door opnieuw gerichte tegenvragen te stellen. Door te vragen of u kunt terugbellen. Want wie weet hoeft u helemaal niet te antwoorden. En het is beter om even niets te zeggen dan het verkeerde.

 

... hoe u bereidwilligheid uitstraalt.

Want u wilt niet direct antwoorden maar ook de journalist niet irriteren. Daarom leren we u niet alleen de regie te houden over het gesprek maar ook de juiste tone of voice te houden. Zodat de vragensteller altijd tevreden is. Ook al geeft u niet direct antwoord. 

Resultaat training Omgaan met de media voor raadsleden

Na afloop van deze mediatraining bepaalt u wat u wanneer tegen welke journalist zegt, doordat u …

... een duidelijke strategie heeft om altijd de regie van het gesprek in handen te houden;
... heeft geleerd nooit meer de verkeerde informatie aan de verkeerde persoon op het verkeerde moment te geven;
... vragenstellers tevreden weet te stemmen.

Doelgroep

Voor raads- en collegeleden die ... 
... regelmatig overvallen worden door lastige vragen;
... en daarbij teveel of verkeerde informatie geven;
... daar snel en op een indringende manier verbetering in willen brengen.

Didactiek

Een training gebaseerd op aandachtspunten uit eigen gesprekken
Alle deelnemers worden vooraf overvallen door levensechte telefoontjes. Met levensechte casussen (die stellen we samen met Voorlichting op). Die gesprekken nemen we op en spelen we af in de training. Zodat iedereen direct ziet waar het fout gaat. Dan gaan we oefenen, oefenen, oefenen. Met handige vragenlijsten. En veel feedback. Van ons maar ook van de ander deelnemers.

Wilt u deze training voor meerdere collega's organiseren?

Dat kan! Klassikaal of volledig online.

Of juist de effectieve combinatie daarvan: blended learning.

Welke vorm u ook kiest, we ontwikkelen een training 100% op maat voor uw organisatie. Hoe uitgebreid het leertraject is? Dat bepaalt u zelf. Neem gerust contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor meer informatie via (0318) 69 69 00 of loo@lve.nl.

  

Misschien vindt u dit ook interessant ...

Klantervaringen

Maatwerk/Incompany

Wilt u deze training organiseren voor meerdere collega’s? Dat kan! Voor een groep medewerkers met eenzelfde opleidingswens organiseren wij graag een interne training.

De inhoud van onze trainingen is 100% op maat.

We ontwikkelen deze training op basis van gesprekken die de cursisten zelf vaak voeren. Daarbij leren we ze zo min mogelijk. Alleen dat wat ze nog moeten leren. Dus geen onnodige theorie. We kunnen dit zo doen omdat we het hele programma 100% op maat maken. We zien dus vooraf al precies wat de deelnemers wel goed kunnen. En wat ze nog moeten leren. Door ze alleen te leren wat ze nog niet kunnen, besparen we veel kostbare tijd. En blijft de training van de eerste tot de laatste minuut boeiend.

 

Ook het leertraject is 100% op maat.

We bieden meerdere leervormen aan. En wij combineren die verschillende leervormen in 1 leertraject. Wij noemen dat blended learning. Met blended learning leren de cursisten in hun eigen tempo. Op hun eigen manier. Op basis van eigen praktijksituaties. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat de leerinspanningen op deze manier het meeste renderen. Met andere woorden: het leereffect is groot.

 

Onze maatwerktrainingen hebben een groot leereffect.

En ze maken leren leuk!

En onze didactiek is uniek.

We zoeken namelijk de weg van de meeste weerstand. Want om cursisten ander communicatiegedrag te leren, moeten zij hier eerst de noodzaak van inzien. Wij gebruiken de weerstand om de noodzakelijke denkomslag te maken. Hierbij kiezen we voor onze 3D-methode:
 

  • Demonstreren: we confronteren de cursisten met hun eigen gedrag. En laten zien hoe het beter kan.
  • iscussiëren: we bespreken de weerstand die dit oplevert. En voeren de discussie.
  • Doen: we geven een instructie. De cursisten gaan oefenen. En ervaren dat ze het kunnen. De weerstand is gebroken en slaat om in enthousiasme.

 
Deze methode passen we al toe sinds de jaren ’80.
Ouderwets? Misschien. Maar o zo effectief.

Een advies op maat.

Wilt u een opleidingsadvies voor uw organisatie, afdeling of team? Of heeft u vragen? Bel of mail gerust! Wij helpen u graag verder. U kunt ons bereiken via (0318) 69 69 00 of via loo@lve.nl.

Contact

Top
chat