Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Blended learning

Blended learning

Blended learning: we bieden al onze klanten 100% maatwerk 

‘Mooi gezegd, maar wat betekent dat precies?’

De inhoud van onze trainingen is 100% op maat.

We ontwikkelen onze trainingen op basis van teksten die uw medewerkers zelf hebben geschreven. Of op basis van gesprekken die ze vaak voeren. Daarbij leren we ze zo min mogelijk. Alleen dat wat ze nog niet kunnen. Dus geen onnodige theorie. Bovendien combineren we aandacht voor heldere communicatie met aandacht voor de uitstraling van uw organisatie. In onze trainingen kijken we daarom ook hoe medewerkers de kernwaarden van uw organisatie kunnen vertalen naar een communicatiestijl die daarbij past. Dit alles kan, omdat we onze trainingen 100% op maat maken.

En ook het leertraject en de leermiddelen zijn 100% op maat.

We bieden namelijk meerdere leervormen aan. En wij combineren die verschillende leervormen in 1 leertraject. Wij noemen dat blended learning. Met blended learning leren de cursisten in hun eigen tempo. Op hun eigen manier. Op basis van eigen praktijksituaties. Uit ervaring en onderzoek blijkt dat de leerinspanningen op deze manier het meeste renderen. Met andere woorden: het leereffect is groot.

Op maat voor uw organisatie, afdeling of groep collega's.

Blended learning is dus een combinatie van leervormen. Online gemixt met live, individueel gemixt met collectief, theoretisch gemixt met praktisch, on-the-job gemixt met klassikaal en begeleid gemixt met zelfsturend. We zorgen voor een didactisch traject geheel op maat voor uw organisatie, afdeling of groep collega’s:

 • Samen met u bespreken we welke leerdoelen u heeft voor uw collega’s of organisatie.
 • We analyseren teksten, situaties of gesprekken om het niveau van de deelnemersgroep te bepalen.
 • We bespreken wat het leerklimaat in uw organisatie is en wat daar het beste bij past.
 • We bedenken welke inhoud er aan bod moet komen om uw leerdoelen te behalen.
 • We bespreken wat we van uw organisatie of deelnemers nodig hebben om het traject samen te stellen.

Blended Learning Leervormen

Wat zijn de voordelen van blended learning?

 • U of uw collega’s halen meer rendement uit de opleiding.
  Dat blijkt uit behoorlijk wat wetenschappelijke onderzoeken. (enkele voorbeelden: Amsterdam UMC, Journal of Educational Technology Systems en Leraar24).
 • Leren wordt veel leuker.
  Door de afwisseling in leervormen blijft de aandacht hoog. Zeker als ook de inhoud op maat is gemaakt en over uw organisatie gaat.
 • Deelnemers zijn flexibeler in waar en wanneer ze leren.
  Naast de klassikale onderdelen, bestaat een blended traject ook uit digitale leervormen die deelnemers individueel volgen. En daarvan kan iedereen zelf bepalen waar en wanneer ze daarmee aan de slag gaan. Zodat ze het om hun dagelijke werk heen kunnen plannen. Voor een bepaalde datum.

Welke leervormen hebben we bij Loo van Eck?

Een lekkere cocktail maak je alleen met goede ingrediënten. De blend bepaalt de smaak. Bij LVE hebben we dan ook een grote diversiteit aan ingrediënten, oftewel leervormen, om een perfect passend didactisch traject te creëren. Of het nu gaat om schrijven, gesprekstechnieken of persoonlijke effectiviteit. Deze leervormen bieden we aan:

 • Klassikale trainingen
  Live, online of hybride. Altijd op maat. Trainingen bij u op kantoor (incompany) of open trainingen bij ons op kantoor.
 • ME-learning
  E-learnings helemaal op maat.
 • Instap- of kennismakings-e-learnings
  Kort, krachtig en laagdrempelig.
 • E-coaching
  Persoonlijke video’s waarin deelnemers 1-op-1 feedback krijgen.
 • Interactief theater
  Inspiratie van een grote groep mensen. Interactief. Door professionele acteurs. Als aftrap van een organiatiebreed opleidingstraject of communicatieverandering.
 • MT-presentaties
  Zodat ook de managers en directie worden meegenomen in de nieuwe afspraken over communicatiegedrag. Zodat de verandering ook gedragen wordt. De nieuwe communicatie-afspraken worden gemaakt op basis van de missie en kernwaarden van uw organisatie.
 • Online serious games
  De dilemma’s van Diepenburg (Om bestuurlijke sensitiviteit te verbeteren.)
  Comm&Taal (taalspel)
 • Train de coach
  Leer collega’s stimuleren het geleerde in praktijk te brengen. Zodat er in de organisatie ambassadeurs zijn.
 • De LVE-app
  Taalhulp in uw broekzak. Met over iedere communicatievaardigheid 40 concrete tips. Om de gedragsverandering echt te laten slagen.

Onze adviseurs helpen u bij het samenstellen van een traject.

Het traject dat qua inhoud en leervormen het beste bij uw organisatie en de deelnemers past. Op basis van de leerwensen, type organisatie, voorkennis, praktijkervaring, digitale vaardigheden en het beschikbare tijdspad. Zo profiteert u volop van onze grote didactische kennis en uitgebreid aanbod aan leervormen. Willen we bijvoorbeeld discussie en deelnemers laten leren van elkaar? Dan trainen we live. Willen we vooral vaardigheden aanleren? Dan kiezen we eerder voor coaching of ME-learning.

 

En dat traject richten we in op uw persoonlijke leerportaal.

Met het LVE-Leerportaal nemen we u veel organisatorisch werk uit handen. U kunt er bijvoorbeeld uw eigen projecttaken uitvoeren, de planningen bekijken en de inschrijvingen en voortgang van de deelnemers volgen. Daarmee is het een centrale plek waar je overzicht houdt over het hele traject.

 

Meer weten over onze didactiek?

Of wilt u graag dat iemand met u meedenkt over leervormen die het beste passen bij de opleidingswensen in uw organisatie. Bel dan gerust eens met een van onze adviseurs: 0318 69 69 00. Of mail naar: loo@lve.nl.

Contact

Top
chat