Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Webteksten

Webteksten

Webteksten laten schrijven

Zoekvriendelijk. Lezersgericht. Snel te scannen.


Schrijven voor het web vraagt om speciale schrijfvaardigheden.

Onze visie?

Wij vinden dat teksten op een website kort moeten zijn. Zodat de lezer de teksten snel kan lezen. Maar ook snel kan begrijpen. De teksten moeten SEO-friendly zijn. Zodat de zoekmachines uw website kunnen vinden. En de teksten moeten aansluiten bij wat u als organisatie wilt uitstralen. Een ultieme uitdaging!

Onze aanpak?

We schrijven of herschrijven uw webteksten. We kunnen de teksten ook lezersgericht herstructureren. We beginnen bij het begin: verdiepen in de lezer. Wie is hij? Wat wil hij weten? Wat vindt hij belangrijk? Is dat geschikte informatie voor op de website? Op welke woorden zoekt hij naar deze informatie?


We bekijken per tekst wat het doel is. Amuseren of nieuws brengen? Informeren of verkopen? Of instrueren? Voor ieder doel passen we een effectieve schrijftechniek toe.

We verdiepen ons in de identiteit van uw organisatie. Zodat we die identiteit kunnen vertalen naar de schrijfstijl die we toepassen.

Het resultaat?

Wij schrijven webteksten die …

  • kort en volledig zijn.
  • iedereen begrijpt doordat we makkelijke woorden, zinnen en formuleringen gebruiken.
  • snel en gemakkelijk te lezen zijn. Door de functionele kopjes, informatieve titels, basisuitspraken en opsommingen.
  • een logische structuur hebben.
  • SEO-friendly zijn.
  • een opbouw hebben die aansluit bij het doel van de tekst: informeren, amuseren, overtuigen of instrueren.

Misschien vindt u dit ook interessant ... 

Klantervaringen

Van sceptisch naar onder de indruk ...

Geld en tijd besteden aan het laten redigeren van artikelen? Dat vond Evert Westerveld, manager bij Stichting KDC, in eerste instantie maar zonde. Totdat hij het resultaat zag ...

Schrijven, schrappen, herschrijven

We schreven en schrapten er maandenlang op los. En toen was het zover: de website van Fiew ging online. Met Manon van der Poel blikken we terug op onze samenwerking.

FBTO en LVE: een goede match!

Klantcases, interviews, blogs en artikelen. Onze tekstschrijvers schreven er op los voor FBTO. FBTO zorgde voor de inhoud. Wij voor de verpakking! Evelyn Bot vertelt er meer over.

Contact

Top
chat