LVE Communicatie | Laat zien wie je bent

Icon Juridische Teksten

Juridische Teksten

Juridische tekst herschijven

Begrijpelijk. Overzichtelijk. Waterdicht.

 

Juridische voorwaarden, reglementen of andere documenten zijn documenten waarin de afspraken staan die je met elkaar maakt. Bij een aankoop, verzekering, huur van een huis of een arbeidsrelatie. 

Onze visie?

Die afspraken die je met elkaar maakt, moet je helder opschrijven. Zodat beide partijen weten wat ze betekenen. Dat is ons uitgangspunt bij het schrijven van juridische teksten. Wij kijken naar een juridische tekst vanuit de lezer. Wat moet hij weten? Wat begrijpt hij? En niet: wat wil de schrijver allemaal kwijt?

 

Daarnaast moet een juridische tekst haar doel bereiken: de lezer moet zich aan de afspraken houden. Dat hoeft niet met een dwingende toon vinden wij. Integendeel. 

De aanpak?

Tijdens het schrijven van een juridische tekst werken we nauw samen met uw juristen. Vaak in intensieve reviewsessies. Want het vertalen van juridische taal naar gewonemensentaal is een precisiewerkje. De inhoud moet in eenvoudige taal nog wel juridisch waterdicht zijn. Ook staan we stil bij de inhoud: is alles relevant en noodzakelijk? Wat is het risico als we bepaalde afspraken over ingewikkelde en uitzonderlijke situaties niet vermelden? We bekijken op verschillende manieren hoe we de inhoud kunnen versimpelen. Dat gaat soms verder dan taal. 

Het resultaat?

We schrijven een juridische tekst …

  • waarin alleen informatie staat die voor de lezer relevant is. Dat vergt wat lef.
  • met een lezersgerichte volgorde van de inhoud.
  • die we zichtbaar en helder structureren. Met alinea's, (kernzin)koppen, nummering, en tekst die inspringt. Zodat de tekst optimaal zoekvriendelijk is.
  • waarin we ingewikkelde taal vertalen naar eenvoudige taal. Is er voor bepaald jargon geen eenvoudig alternatief? Of zijn er verplichte juridische termen of alinea’s? Dat laten we dan staan, maar we leggen het ook uit in heldere taal.
  • die juridisch waterdicht is. En toch in begrijpelijke taal is geschreven.

Misschien vindt u dit ook interessant ... 

Klantervaringen

Maatwerk/Incompany

 Contact

Copyright All Right Reserved 2018 Loo van Eck
Loo van Eck
Pascalstraat 28
Ede
Gelderland 6716 AZ
Phone: 0318696900
Top
chat