Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Minister van Communicatie

Minister van Communicatie

Wij vinden dat het tijd wordt voor een minister van Communicatie. Waarom?

Lees ons opiniestuk in het Algemeen Dagblad.

Bron: Algemeen Dagblad 15 april 2021

 

 

 

LVE in gesprek met Kay Bemelen, brigadeleider Direct Duidelijk

“Het is absoluut zo dat ambtenaren heel graag begrijpelijk wíllen communiceren”, zegt brigadeleider Direct Duidelijk Kay Bemelen. “Het is gewoon niet altijd gemakkelijk om ingewikkelde boodschappen duidelijk over te brengen”.

Waarom eenvoudige taal alleen niet genoeg is

Schrijf in korte zinnen. Gebruik makkelijke woorden. Schrijf concreet. De ene na de andere tip zien we voorbijkomen. De tips zijn meestal gericht op het vereenvoudigen van de taal. En ze zijn allemaal waar. Maar dat is niet genoeg om een duidelijke tekst te schrijven!

Waarom is heldere taal zo belangrijk?

Een mens heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Op gelijke behandeling. Op leven. Maar heeft een mens ook recht op begrijpen? Wij vinden van wel! Nog 10 mensen beantwoorden de vraag waarom heldere taal zo belangrijk is. U leest hun antwoorden in dit boekje.

Zo schrijft u begrijpelijk én aantrekkelijk

Begrijpelijke taal is de heilige graal in tekstschrijversland. Maar je hoort ook tegengeluiden. ‘Ik vind de teksten zo saai als er alleen aandacht is voor heldere taal.’ Of: ‘Mijn teksten zijn heel duidelijk, maar vindt de lezer ze ook leuk om te lezen?’. Daarom: 5 tips om begrijpelijk én aantrekkelijk te schrijven.

Contact

Top
chat