Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Klinkende Taal en gemeente Lingewaard

Klinkende Taal en gemeente Lingewaard

 

Lingewaard schat haar teksten op waarde

 

Melanie Remmen, communicatieadviseur bij gemeente Lingewaard: "Het ‘B1-gevoel’ blijft langer tussen de oren van onze collega’s"

 

“Wat waren onze medewerkers enthousiast na de schrijftraining Schrijven in taalniveau B1 van Loo van Eck. Maar na een paar weken zakte de aandacht voor begrijpelijke taal toch wat weg. Logisch, in de waan van de dag ligt het op de loer dat je weer in je oude schrijfpatroon terugvalt”, vertelt Melanie Remmen, communicatieadviseur bij Gemeente Lingewaard. Toch vond ze een oplossing om helder en uniform te blijven schrijven …

 

... met slechts 1 druk op de knop

"Loo van Eck adviseerde ons om te gaan werken met het meetinstrument Klinkende Taal. Een mooi borgingsmiddel na de investering in het trainen van onze medewerkers. Klinkende Taal werkt als een soort ‘reminder’ voor al onze collega’s, die je telkens bewust met je tekst bezig laat zijn. Er verschijnt een Klinkende Taal-venster rechts in je scherm zodra je Word opent. En dat blijft zichtbaar tijdens het typen van iedere tekst die je schrijft. Ben je klaar met schrijven? Dan weet je met 1 druk op de knop welk taalniveau jouw tekst heeft", legt Melanie uit.

 

Blijkt het taalniveau te hoog? Dan los je dat eenvoudig op

"Klinkende Taal laat bij een te hoog taalniveau precies zien waar je je tekst moet aanpassen om het taalniveau te verlagen. Met andere woorden: wat moet er gebeuren om je tekst te verduidelijken? Het meetinstrument onderstreept bijvoorbeeld lange en passieve zinnen. Zo kun je gericht je tekst verbeteren. Op die manier zijn je teksten niet alleen begrijpelijker voor de klant, maar blijft de schrijver ook leren in de praktijk", vertelt Melanie. "Daarnaast scheelt het ons geld: we hoeven geen externe tekstschrijvers in te huren om de teksten te verbeteren. Want dat doen we nu zelf. Het helpt ons dus echt verder!"

 

Een extra boost voor verbetering

"Inmiddels is het schrijven op B1-niveau een begrip geworden in onze organisatie. We maken er zelfs grapjes over. Bijvoorbeeld als een medewerker iets ingewikkelds zegt. Hij of zij krijgt dan vaak als antwoord: ‘Dat is geen B1’. Leuk om te zien hoe bewust veel medewerkers ermee bezig zijn. We gaan ook weleens de straat op met onze brieven. Dan vragen we aan inwoners wat ze van een brief vinden. Ze vinden een brief vaak te formeel en ingewikkeld. Voor ons weer een extra boost om de brief te verbeteren met Klinkende Taal”, sluit Melanie af.

 

Benieuwd? Vraag een gratis demo aan!

Wilt u weten hoe Klinkende Taal werkt? Maak dan gratis kennis met de webversie. U kunt uw eigen teksten door Klinkende Taal laten beoordelen en direct ervaren hoe Klinkende Taal u helpt bij het schrijven van heldere teksten. Demo proberen? Ga naar klinkendetaal.nl en vraag de gratis demo aan!

 

 

Contact

Copyright All Right Reserved 2020 Loo van Eck
Loo van Eck
Pascalstraat 28
Ede
Gelderland 6716 AZ
Phone: 0318696900
Top
chat