Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Detacheren: FBTO en LVE

Detacheren: FBTO en LVE

FBTO en LVE: een goede match!

FBTO wil haar verzekeringen verbeteren. Hiervoor wil ze input van haar klanten. Daarom heeft ze www.onderling.nl opgestart. Dat is een online community waarop ze cases voorlegt aan haar klanten. De community stemt of deze klant wel of geen recht heeft op vergoeding van die schade. Onze tekstschrijvers staan iedere week voor FBTO klaar. Om de klantcases én de resultaten te (her)schrijven. Ook schrijven zij af en toe een interview, blog of artikel over de community zelf.

 

Maar waarom doet FBTO dat niet zelf?

Evelyn Bot, online communicatiemanager bij FBTO, legt uit waarom …

 

De reden: geen capaciteit
“De reden is heel simpel: we hebben geen capaciteit om al die teksten zelf te schrijven. We doen dit al 3 jaar op deze manier en dat bevalt goed. Uiteindelijk gaan we dit wel zelf oppakken, want dit project is niet eindig.”

 

De aanpak: FBTO de inhoud en LVE de FBTO-verpakking
“Jullie tekstschrijvers krijgen informatie over een klantsituatie van een van onze productmanagers. Jullie schrijvers herschrijven die situatie. Zodat het prettig leest voor de website. En zodat de tekst goed te begrijpen is en in de huisstijl staat van Achmea. Dat noemen we Vertrouwd Communiceren. Zijn de reacties van de community geanalyseerd door onze productspecialist? Dan herschrijven jullie de uitkomst voordat het op de site verschijnt.”

"Jullie schakelen snel. Zijn flexibel. En denken mee. Dat is heel fijn!”

 

De winst: tijd en kwaliteit
“Deze samenwerking levert ons tijd op. In het begin zat jullie tekstschrijver bij ons op kantoor. Daardoor konden we snel schakelen als wij vragen hadden aan haar over hoe we iets moesten schrijven. En als zij vragen hadden aan ons over de inhoud. Soms gaf de tekstschrijver ook feedback op teksten van medewerkers. De medewerker paste de inhoud dan zelf aan. Dus ze leerden er ook nog iets van! Inmiddels werken we op afstand met jullie samen. De tekstschrijvers weten nu namelijk goed hoe het hier reilt en zeilt. En ook dan blijft de tijdswinst. Ik ben erg tevreden over de teksten. En ik vind het prettig dat wij jullie met een paar kernwoorden kunnen briefen. En dat er vervolgens teksten liggen waar slechts 1 correctieronde op komt. Goed werk!”

 

 

Tekstschrijver Sanne Botterblom over dit project:
“Ongeveer 1,5 jaar schrijf ik nu voor www.onderling.nl. Leuk en boeiend! Want bijzondere klantsituaties passeren mijn pen. Ik ben zelf steeds oprecht benieuwd naar de uitkomst van de analist. En ik probeer dat dan zo helder mogelijk op te schrijven. Helemaal volgens de Vertrouwd Communiceren-manier. Die stijl kan ik inmiddels dromen. Soms voelt het bijna alsof ik hun collega ben.”

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Stuur gerust een e-mail naar loo@lve.nl of bel naar (0318) 69 69 00. Dan vertelt 1 van onze adviseurs u meer. Zodat u samen tot een maatwerkoplossing komt waar u het meeste aan heeft.

 

 

 

Contact

Top
chat