Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Sanne van 't Slot

Sanne van 't Slot

Sanne van 't Slot

trainer


Op de universiteit pakken ze communicatie vrij theoretisch aan. Daar kwam ik achter tijdens mijn studie Communicatiewetenschap in Enschede. Ik dook met mijn neus de boeken in en leerde theorieën over:
• hoe mensen een tekst lezen;
• hoe boodschappen aankomen bij de ontvanger;
• en hoe mensen een boodschap verwerken.


Al die theorie is leuk, maar communicatie is toch iets wat je dóet? Sterker nog, het is iets wat iedereen doet. Dat wil alleen niet zeggen dat communiceren altijd makkelijk en vanzelfsprekend is. Denk bijvoorbeeld eens aan die klant die jou maar blijft mailen met dezelfde vraag. Terwijl je de vraag al 3 keer hebt beantwoord! Wat gaat daar mis? En hoe zorg je ervoor dat jullie elkaar wel goed gaan begrijpen? In dit soort situaties is een beetje hulp heel welkom.


En dan komen communicatietheorieën juist heel goed van pas! In mijn training vertaal ik theorie over communicatie naar praktische schrijftips. Tips die jij meteen toe kan passen in jouw teksten. Daarmee leer jij glasheldere teksten schrijven. Na een tijdje oefenen zal je zien dat helder communiceren dan wél vanzelf gaat! En dat jouw klanten vanaf nu aan 1 mail genoeg hebben.

Top
chat