Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Peter Oldenhuis

Peter Oldenhuis

Peter Oldenhuis

trainer

 

“Voetbal is simpel. Wat moeilijk is, is simpel voetballen.” – Johan Cruijff

Hetzelfde geldt eigenlijk voor communiceren. Er is een zender en een ontvanger. De zender stuurt een boodschap, de zender ontvangt ‘m. Simpel toch?

 

Zo klinkt het wel, maar in de praktijk blijkt communiceren vaak nog knap lastig. Dat zie ik dagelijks tijdens de communicatietrainingen die ik geef. Of in de zakelijke teksten die ik herschrijf. En dat is niet verwonderlijk. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan simpelweg ‘een boodschap sturen’.

 

Misschien vraag je jezelf weleens af hoeveel informatie je jouw lezer of toehoorder eigenlijk moet geven. Hoe je die informatie verpakt. Of hoe je ervoor zorgt dat de ontvanger de informatie begrijpt. De antwoorden op deze vragen zijn heel bepalend voor het succes van jouw manier van communiceren. Met de juiste antwoorden op die vragen zorg je er namelijk voor dat jouw boodschap goed overkomt.

 

Ik ga graag samen met jou op zoek naar de juiste antwoorden. Door je tips & tricks te geven, maar ook door zelf aan de slag te gaan. Zo maken we communiceren een stuk simpeler. Hoe moeilijk dat soms ook lijkt.

Top
chat