Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Maarten van der Lugt

Maarten van der Lugt

Maarten van der Lugt

tekstschrijver-grafisch vormgever

 

Heel soms wou ik dat ik James Bond was. Terwijl ik het bekende “tam-tedum-tam”-deuntje in mijn hoofd hoor, neem ik dan mijn stoerste houding aan. Ik trek mijn mooiste pak aan. En ik stel me voor aan de mooiste vrouw van het land: “Bond, James Bond”.  

Wat is de kracht van dat zinnetje?
Hij zou ook kunnen zeggen: “Ik zag je hier zitten en ik dacht: goh, wat een leuk meisje….” De mooiste vrouw van het land is nu al afgehaakt. Ze denkt: “Wie is die kerel?” Double-o-seven denkt vanuit die vrouw. En hij houdt het simpel.

Denk vanuit de ander. Houd het simpel.
Dat zijn de gouden regels bij alles wat ik maak. Bijvoorbeeld als ik een taaie juridische tekst omtover tot een heldere juridische tekst. Of een ingewikkeld beleidsconcept uitleg in een flitsende animatie.

Zo maak ik de wereld een beetje beter.
De boodschap is duidelijk. De tekst, infographic of animatie ziet er mooi uit. Zelfs de meest ongeïnteresseerde ontvanger weet binnen 10 seconden wat hij moet weten. Als ik dat bereikt heb, kan ik rustig gaan slapen. Dan heb ik een heel klein stukje van deze wereld een beetje beter gemaakt. En daar doe ik het voor. Net als James.

Top
chat