LVE Communicatie | Laat zien wie je bent

Icon Maarten van der Lugt

Maarten van der Lugt

Maarten van der Lugt

tekstschrijver


Heel soms wou ik dat ik James Bond was. Terwijl ik het bekende “tam-tedum-tam”-deuntje in mijn hoofd hoor, neem ik dan mijn stoerste houding aan. Ik trek mijn mooiste pak aan. En ik stel me voor aan de mooiste vrouw van het land: “Bond, James Bond”.
 
Wat is de kracht van dat zinnetje?
Hij zou ook kunnen zeggen: “Ik zag je hier zitten en ik dacht: goh, wat een leuk meisje….” De mooiste vrouw van het land is nu al afgehaakt. Ze denkt: “Wie is die kerel?” Double-o-seven denkt vanuit die vrouw. En hij houdt het simpel.
 
Denk vanuit de ander. Houd het simpel.
Dat zijn mijn gouden regels bij schrijven. Op die manier zorg ik ervoor dat iedereen mijn tekst kan begrijpen.
 
Kan dit duidelijker?
Dat vraag ik mijzelf af bij elke tekst die ik schrijf. Of ik nu polisvoorwaarden met allerlei juridische regels schrijf. Of een brief over huur betalen. Of een tekst voor een website. Dat maakt niet uit. Het kan (bijna) altijd duidelijker.
 
Aan het eind van het verhaal heb ik dan een mooie tekst.
De boodschap is duidelijk. De tekst is rustgevend en overzichtelijk. Zelfs de meest ongeïnteresseerde lezer kan in 10 seconden begrijpen wat er staat. Als ik dat bereikt heb, kan ik rustig gaan slapen. Dan heb ik een heel klein stukje van deze wereld een beetje beter gemaakt. En daar doe ik het voor. Net als James.

Copyright All Right Reserved 2018 Loo van Eck
Loo van Eck
Pascalstraat 28
Ede
Gelderland 6716 AZ
Phone: 0318696900
Top
chat