LVE Communicatie | Laat zien wie je bent

Icon Maarten Hollander

Maarten Hollander

Maarten Hollander

trainer


Ik geloof in mensen. En dat we onbewust effectiever zijn dan we denken. Ook in onze communicatie. Wist u bijvoorbeeld dat mensen hoger praten tegen een baby zodat zij dan méér contact maken? Geef maar toe: u doet dat ook ;).

Dat automatisch aanpassen aan de ander om écht contact te maken. Best handig toch? Waarom lukt dat dan minder goed als we een tekst schrijven? Volgens mij omdat ons beeldscherm als een spiegel werkt: we zijn in gesprek met onszelf. De schrijver heeft een hogere interesse. Daarnaast als expert de inhoudelijke kennis. En vaak een hoger taalniveau dan de gemiddelde lezer. En dat maakt dat we ondanks alle goede bedoelingen, onze lezer niet optimaal bedienen. Zonde.

Als communicatietrainer laat ik u zien dat communicatie bestaat uit het beantwoorden van vragen. Alles wat u deelt, geeft antwoord op een vraag. Dus als u vragen beantwoordt die niet worden gesteld …

Vindt u het ook makkelijker een gesprek te voeren dan een tekst te schrijven? Wat is nu wel of niet relevant? Help uzelf: creëer een gesprek op papier. Het enige wat u hoeft te doen is uzelf de juiste vragen te stellen. Eitje.

Ik haal experts graag uit hun comfortzone en leer ze de behoefte van hun doelgroep herkennen en bedienen. Met een heldere structuur en een eigentijdse schrijfstijl. Omdat ik vind dat vorm de inhoud moet ondersteunen. Niet andersom.

En dat vind ik gaaf.

Copyright All Right Reserved 2018 Loo van Eck
Loo van Eck
Pascalstraat 28
Ede
Gelderland 6716 AZ
Phone: 0318696900
Top
chat