LVE Communicatie | Laat zien wie je bent

Icon Lysanne van de Kamp

Lysanne van de Kamp

Lysanne van de Kamp

tekstschrijver


Ik begeef me op een mijnenveld. Stiekem is dit inimini tekstje de spannendste tekst om te schrijven als tekstschrijver. Wat als het saai of cliché is? Lekker overtuigend, maar niet heus. Wat als er geen touw aan vast te knopen is? Dan kom ik allesbehalve getalenteerd over. En stel dat er een spelfout in staat? Ik zeg je: een nachtmerrie! 
 
Nou, hier komt ‘ie dan. Iets over mij. Ik vertel over 2 typische veranderingen sinds mijn leven als Loo van Eck’er:
 
1.Langzaam maar zeker transformeer ik tot de levende versie van de website synoniemen.net. Het resultaat van mijn eeuwigdurende zoektocht naar hét perfecte woord. Want tja, ‘leuk’ is toch net iets te globaal. ‘Super’ is te overdreven. ‘Olijk’ te ouderwets. ‘Aangenaam’ te formeel. ‘Vermakelijk’ dan maar?
 
2. De Loo van Eck-indoctrinatie (a.k.a. interne opleiding) zet mijn schrijfstijl op z’n kop. Voor ik begin te schrijven, denk ik tegenwoordig altijd na over het tekstdoel, het taalniveau en de tijd die mijn lezer in mijn tekst wil investeren. Komma’s en abstractie zijn uitgestorven. En zelfs in mijn kerst- en verjaardagskaartjes staan nu tussenkopjes …
 
Maar er is nog hoop. Mijn rebelse karakter is namelijk nog niet aangetast. Daarom durf ik zo af en toe nog te gooien met een afkortingen, komma’s, Engelse termen, B1-onwaardige woorden of saaie clichés. Het bewijs:
 
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Top
chat