Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Lennart Smit

Lennart Smit

Lennart Smit

trainer


“De basis voor een goede wedstrijd is een duidelijke opstelling” – Lennart Smit

Het is zondagochtend. De geur van het pas gemaaide gras zweeft over het zonovergoten voetbalveld. Vandaag is voor ons de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Bij winst zijn we namelijk kampioen. Maar zodra de scheidsrechter op het fluitje blaast, ontstaat er direct chaos. Iedereen rent door elkaar heen en elke vorm van structuur mist. Ook bij de supporters is er onduidelijkheid: “Welk systeem spelen ze nou? Is het 4-3-3 met de punt naar achter? Is het 4-4-2 met de punt naar voren? Of toch 5-3-2 met opkomende backs?” Je raadt het al, we verliezen de wedstrijd en daarmee het kampioenschap.

Dit fenomeen zie ik ook vaak terugkomen in brieven, e-mails of andere tekstsoorten. De structuur (opstelling) van de tekst ontbreekt. Daardoor is het voor de lezer moeilijk te achterhalen wat nu de belangrijkste boodschap voor hem is. En wat hij eventueel moet doen.

Bij helder communiceren is het dan ook van groot belang om teksten zo begrijpelijk mogelijk te maken. En vooraf een heldere tekststructuur te bepalen. Net zoals een duidelijke opstelling bij voetbal de basis is van een goede wedstrijd. En daar help ik je graag bij.

Je zult dan ervaren dat jij uiteindelijk teksten schrijft als een ware kampioen!

Top
chat