Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Femke Ruitenberg

Femke Ruitenberg

Femke Ruitenberg

tekstschrijver

 

‘Tekstschrijver. Mmm … wat schrijf je dan precies?’ Dé vraag die ik krijg op een feestje of verjaardag. Mijn antwoord is: alles! Dat is natuurlijk vaag. En als LVE’er adviseer ik juist om vooral concreet te schrijven en allesbehalve vaag. Maar het is wel waar. Ik schrijf: brieven, e-mails, rapporten, beleidsstukken, schrijfwijzers … Dus echt alle tekstsoorten komen voorbij!

Teksten schrijven is afwisselend
Juist al die soorten teksten maken een baan als tekstschrijver zo leuk. In de ochtend maak ik een schrijfwijzer voor een gemeente. In de middag heb ik een afspraak om herschreven e-mails te bespreken. En daarin ben ik flexibel. Zo kan ik ook altijd een moment inplannen om u te helpen met een brief of andere tekstvraag die u op dat moment heeft.


Teksten schrijven is advies geven
Want dat is de andere taak van een tekstschrijver: adviseren. Niet alleen (her)schrijf ik teksten, ik geef ook advies. Over het begin, de kern en het slot van een tekst. Maar ook over punten, komma’s, en de structuur. Ik help u graag door tips te geven, aan de hand van voorbeelden. Zo schrijft u de volgende keer zélf een heldere, persoonlijke tekst. Zodat u mij niet meer nodig heeft.


Teksten schrijven doen we samen
Want het is niet mijn tekst, maar uw tekst. Ik herschrijf het voor u, maar soms heb ik daar nog vragen over. Over het doel dat u met de tekst heeft. Wie nu precies de doelgroep is. In welke fase van een proces de lezer deze tekst ontvangt. Zomaar wat vragen waar ik een antwoord op wil hebben om tot die meest effectieve tekst te komen. Dus het is niet altijd zo dat ik alles herschrijf en u akkoord gaat. We doen het samen.

Zó ziet mijn werk er bij Loo van Eck uit.

Top
chat