Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Esther Clevers

Esther Clevers

Esther Clevers

trainer

 

Een lekker recept is voor iedereen anders. Ingrediënten en verhoudingen kunnen verschillen. Niemand is immers hetzelfde. Bent u wat gedurfder van aard, dan kiest u voor Aziatische of andere specifiekere gerechten. Of voegt u aan basisingrediënten nog wat chili of sambal toe. Houdt u niet van gekkigheid, dan vinkt u al kokend de schijf van 5 af. Want dat u iedere dag voldoende eiwitten, vetzuren, koolhydraten, et cetera binnen moet krijgen om goed te functioneren en gezond te leven, dat is eigenlijk een voorwaarde voor ieder recept.

En zo is het ook met communiceren! Het ‘recept’ communicatie is voor iedere organisatie, afdeling en collega anders. Maar het is wel fijn als dat basisrecept voor alle medewerkers van een organisatie hetzelfde is. U wilt immers altijd helder én duidelijk zijn. En functionele ingrediënten kunnen toevoegen als de situatie of de relatie daarom vraagt.

Misschien heeft u zich weleens afgevraagd hoe u een boodschap positiever kunt verwoorden, zodat deze minder heftig overkomt. Of hoe u uw boodschap het beste kunt opschrijven als u ervoor wilt zorgen dat de lezer in actie komt. Of hoe u op papier nu écht een klantvriendelijk antwoord geeft. Of … bedenk het maar. In mijn trainingen ga ik samen met u op zoek naar de juiste antwoorden op uw vragen. Zo werkt u aan het perfect overbrengen van uw boodschap op uw lezers of toehoorders. U gaat zelf aan de slag en er is veel ruimte voor vragen. Samen maken we communiceren simpeler en leuker! Communicatie blijft tenslotte een fantastisch recept, ook als de bereiding soms om wat uitdaging vraagt.

Top
chat