Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Ellie de Jong

Ellie de Jong

Ellie de Jong

trainer

 

”Ik heb je een lange brief geschreven, want ik had geen tijd voor een korte”

Stel je eens voor; je wilt een mail versturen. Je klapt jouw laptop open. Naast jouw laptop staat een stomend kopje koffie. Of thee, voor de liefhebber. Dan ga je naar je mailbox. Vol goede moed neem je een paar slokken en je begint te typen. Voor je het weet, staat er een lap tekst op je scherm. Je klikt op ‘Versturen’. Nu maar wachten op de reactie.

Drie dagen later krijg je een mail terug
Daar staat alleen niet het bericht in waar je op gehoopt had. Het lijkt erop dat de ontvanger van jouw mail de boodschap niet helemaal heeft begrepen. Hoe kan dat? Je had het toch zo duidelijk op papier gezet?

Je leest jouw mail terug
Dat staat er toch minder begrijpelijk dan je dacht. De belangrijkste boodschap is ergens in jouw brei van woorden verdwenen. Geen wonder dat de ontvanger de boodschap heeft gemist. ‘Had ik maar de tijd genomen om me beter te verplaatsen in de ontvanger’, denk je bij jezelf. Dan had die tekst er toch heel anders uitgezien.

Wil jij weten hoe je ervoor zorgt dat jouw boodschap wél helder overkomt?
En hoe je de boodschap brengt zodat deze past bij wat je wilt uitstralen? In mijn trainingen gaan we samen op zoek naar de antwoorden. Zo zorgen we ervoor dat jouw teksten minder karakters tellen, maar meer karakter uitstralen.

Top
chat