Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Bouke Stomphorst

Bouke Stomphorst

Bouke Stomphorst

tekstschrijver

 

“Ben je dan alleen met teksten bezig?” Die vraag krijg ik vaak als mensen horen dat ik tekstschrijver ben. Het antwoord: ja én nee.

 

Ja: elke dag maak ik teksten makkelijker en duidelijker

Dat is mijn passie. Vaak beginnen mensen een tekst met de vraag: wat wil ik vertellen? Het resultaat is dan regelmatig een ingewikkelde brief waarin de hoofdboodschap onderaan staat. Daarom herschrijf ik teksten vanuit een andere vraag: wat wil of moet de lezer weten? Waar deze insteek toe leidt? Na mijn herschrijving weet de inwoner van uw gemeente razendsnel wat hij nog moet inleveren om een uitkering te kunnen krijgen. Of weet uw nieuwe collega precies waarvoor ze tekent onderaan haar contract. En dat is nu precies de bedoeling van een tekst. Dat de lezer snel en makkelijk de boodschap begrijpt.

 

Er zit heel wat achter een tekst

Want een tekst zegt veel over een organisatie. Daarom stel ik in brainstorms met klanten altijd de vraag: wat zijn uw waarden? Wat is uw visie? Welk gevoel wilt u geven aan uw klanten? Hoe wilt u bekend staan? Kortom: wie zijn jullie of wie willen jullie zijn? Het antwoord op die vragen vertaal ik naar teksten die helemaal passen bij wie de organisatie wil zijn. En dus is mijn antwoord op de bovenste vraag “ja én nee”. Tijdens zulke brainstorms ben ik even niet bezig met teksten schrijven. Maar in mijn achterhoofd ben ik al wel bezig met: hoe vertalen we dit naar sterke teksten?

 

Wilt u ook graag dat uw teksten helemaal uw organisatie uitstralen? Ik help u er graag mee!

Top
chat