Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Van een pantalon naar een comfortabele joggingbroek.
Van een gezamenlijke trainingsruimte naar een individueel ‘thuis-kantoor’.
Van een vraag uitspreken naar een ‘digitaal handje’ en chatberichten.

 

Op sommige vlakken verschillen online trainingen behoorlijk van klassikale trainingen. “Maar dat neemt niks weg van de informatie en de leermomenten die je krijgt”, vertelt Daphne Sutherland, HRM-medewerker bij Kondor Wessels Amsterdam. “Van een online training steek je net zoveel op als van een klassikale training.” Daphne vertelt verder over de online training Professioneel e-mailen die zij organiseerde voor haar collega’s.

“We willen dat al onze e-mails ‘op niveau’ zijn.”

“We hebben eerder trainingen via Loo van Eck georganiseerd en dat is goed bevallen! Maar we blijven groeien en er komen steeds nieuwe medewerkers bij. Daardoor zien we toch weer verschillende schrijfstijlen voorbijkomen. Zo schrijven sommige collega’s iets té kort en krachtig, dat mag wat uitgebreider en klantvriendelijker. En schrijven anderen juist lappen tekst, waardoor de lezer niet snel ziet wat hij moet weten. We willen dat al onze e-mails duidelijk en klantvriendelijk zijn. Daarom hebben we de online training Professioneel e-mailen van Loo van Eck beschikbaar gesteld voor al onze medewerkers. Van uitvoerders en voorbereiders tot aan projectleiders en secretaresses.”

“We startten met 2 groepen om te testen of een online training beviel. Het beviel goed!”

“2 groepen volgden eerst een online live training. Daarin besprak trainer Sophie theorie en voorbeelden van onze eigen e-mails met de deelnemers. Daarna konden ze zelf verder oefenen met de leerstof via een e-learning. De video’s, oefeningen en opdrachten daaruit had Sophie ook helemaal op maat voor onze organisatie gemaakt. Die herkenbaarheid was fijn, want daardoor werden mensen niet afgeleid door inhoud waar ze niet in thuis zijn. Omdat we tevreden waren over deze aanpak, hebben we hier ook voor de overige groepen voor gekozen.”

“Van tevoren was ik bang dat collega’s afgeleid zouden zijn tijdens de online training.”

“Omdat alle collega’s achter hun eigen computer zaten, was ik bang dat het voor Sophie lastig zou zijn om grip te houden op de groep. Maar ik vond dat ze iedereen op een enthousiaste manier bij de les hield. Allereerst door alle collega’s aan het begin van de live training kort aan het woord te laten. En later door vragen te blijven stellen en iedereen bij de naam te noemen. Zo bleef iedereen betrokken. Daarnaast konden collega’s ‘digitale handjes’ opsteken en chatberichten sturen als ze iets wilden zeggen. Sophie besprak hun vragen dan hardop, zodat iedereen mee kon luisteren. Ik vond dat ze dit op een laagdrempelige manier deed, zodat mensen niet het idee hadden dat ze iets fout konden zeggen.”

“Voor ons was het nú het goede moment om de training te organiseren.”

“Natuurlijk is zo’n online training anders dan een klassikale training. Maar het lijkt erop dat mijn collega’s er net zoveel van hebben geleerd. Bovendien vind ik het heel mooi dat de training nu gewoon door kon gaan. Het zou zonde zijn als we de training nu maandenlang uit zouden moeten stellen. Straks hebben we weer een drukkere periode voor de boeg, waardoor het voor ons juist nu het goede moment was om de training te organiseren.”

 

"Wij hebben de cursus Professioneel e-mailen van LVE via een webinar gevolgd.

Ik dacht dat ik het wel aardig in de vingers had, maar Sophie heeft mij geholpen om de mails

korter, begrijpelijker en doeltreffender te maken! Dit was één van de meest nuttige cursussen

die ik in de loop der jaren gevolgd heb, omdat het dagelijks toepasbaar is. Bedankt LVE!"

Daan Nanne, uitvoerder bij Kondor Wessels Amsterdam

Heb je interesse in een online schrijftraining? 

Maar wil je wel dat die online training 100% maatwerk is? Dat kan! Onze trainers maken hun online trainingen volledig op basis van de teksten van jouw organisatie. Bel of mail ons gerust voor meer informatie via (0318) 69 69 00 of loo@lve.nl

 

Alvast een paar tips over professioneel e-mailen lezen? Lees het artikel 'Zo schrijf je een zakelijke e-mail'. En doe je voordeel met alle tips en voorbeelden. 




Top
chat