Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Hoe trek je de aandacht met een mailing? Hoe overtuig je de klant van de voordelen van jouw product of dienst? En hoe zorg je ervoor dat de klant over gaat tot actie? 3 tips om een scorende mailing te schrijven! 

 

Voor de derde keer check je de verbinding van je telefoon. Niets aan de hand. Dan zijn al je klanten vast met vakantie! Hoewel, het is niet echt vakantieseizoen. Steeds merk je het weer: de stilte na het versturen van een mailing is oorverdovend ...

3 tips voor het schrijven van een scorende mailing!

Voordat je de mailing van je lijst ‘verkoopactiviteiten’ schrapt, even een vraagje. Staat in het onderwerp van je mailing de naam van je product? Bevat ook de eerste zin van je mailing de productnaam of de naam van je bedrijf? Dan loop je te hard van stapel! Maar ... je bent niet de enige die in deze mailvalkuil stapt! Daarom 3 tips voor het schrijven van een scorende mailing! 

Stap 1: trek de aandacht met je mailing 

Is de klant geïnteresseerd in je product of bedrijf ? Waarschijnlijk niet. Toch zet je jouw product prominent op de eerste plaats (onderwerpregel en beginzin). Geen wonder dat de lezer snel afhaakt. Je houdt de aandacht vast door de lezer op de eerste plaats te zetten: je wijst hem op zijn behoefte. Verplaats jezelf in je  klant. Schrijf één alinea waarin hij zich herkent. Pas daarna is er ruimte voor je product.

Stap 2: overtuig de klant van je product of dienst 

De klant loopt warm. Hij herkent (én erkent) het probleem dat je in de eerste alinea schetst. Tijd voor de oplossing! Je presenteert je product. Zorg ervoor dat je niet de eigenschappen opsomt, maar de voordelen ervan voor de klant. Vergelijk: ‘Het beeldscherm is lichtreflecterend’ (kenmerk) met ‘U heeft geen last meer van hinderlijk zonlicht, doordat de computer is voorzien van een lichtreflecterend beeldscherm’ (voordeel voor klant). De lezer is bijna overtuigd! Tijd om te bewijzen wat je zegt. Denk bijvoorbeeld aan referenties, een demo, onderzoeksgegevens of een kwaliteitskeurmerk.

Stap 3: zet de klant aan tot actie 

Een duidelijke zaak: de lezer wil! Maak de drempel tot actie zo laag mogelijk. Door duidelijk aan te geven waar hij meer informatie vindt, hoe hij contact met je kan opnemen of hoe hij jouw product koopt.  

 

Wedden dat de mailing weer bovenaan je lijstje ‘verkoopactiviteiten’ komt te staan?

Wil je leren hoe je scorende commerciële teksten schrijft? 

Doe mee met onze training Copywriting. Daarin leer je hoe je schrijft met lef. Met voorbeelden zie je hoe lef vorm krijgt op papier. Uiteraard ga je tijdens de training ook veel zelf oefenen. Daarvoor ga je aan de slag met je eigen teksten. Zo zie je direct hoeveel lef je eigenlijk hebt :-). 
Top
chat