Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Daarom staken we direct onze hand op toen we de vraag kregen of we weer plaats wilden nemen in de internationale jury van de Plain English Awards in Nieuw-Zeeland. Met andere heldere woorden: wij zijn van de partij, zet de champagne maar alvast klaar!

Wat is de Plain English Awards?

De Plain English Awards beloont organisaties in Nieuw-Zeeland die op een heldere, duidelijke en klantvriendelijke manier communiceren met hun klanten. De Plain English Awards heeft 3 doelen:

  1. Documenten van overheden en organisaties verbeteren. Zodat iedereen deze kan begrijpen.
  2. De noodzaak en voordelen van heldere taal onder de aandacht brengen.
  3. Ervoor zorgen dat mensen eerder kiezen voor organisaties die heldere taal gebruiken.

Inderdaad, dit sluit naadloos aan bij onze missie

Want wij, de medewerkers van Loo van Eck, helpen mensen en organisaties bij het helder maken van hun schriftelijke en mondelinge communicatie. Omdat heldere communicatie leidt tot een beter bedrijfsresultaat. En tevreden klanten. Om dat te bereiken, leiden we mensen op, geven we adviezen, schrijven we teksten en maken we animaties. Want iedereen heeft het recht om te begrijpen.

Trim the fat, keep the flavour

De Plain English Awards kent verschillende categorieën. Van Best Plain English Legal Document en Annual Rapport tot Best Plain English Sentence Transformation. Een paar jaar geleden zaten wij al in de jury voor de categorie Best Plain English Sentence Transformation. Een prachtige categorie, vond ik zelf. In deze categorie laten de inzenders zien hoe zij zelf complexe zinnen, vaak passief en vol jargon, omtoveren tot heldere pareltjes. Met slechts 1 doel: gelezen en begrepen worden. Oftewel: trim the fat, keep the flavour.

5 inspirerende publieke websites streven naar de trofee

Dit jaar gaan we een stapje verder en buig ik mij over de categorie Best Plain English Website voor de overheid. En wat kregen we een mooie inzendingen! Deze week heb ik samen met mijn mede-juryleden onze shortlist bepaald: 5 inspirerende publieke websites dingen mee naar de gouden plak. De lucky five hebben allemaal hetzelfde doel: de burger zo helder mogelijk informeren.

Maar er kan er maar 1 de winnaar zijn!

We weten het eind deze maand. Dan worden de winnaars van alle categorieën bekend gemaakt. Zij worden beloond met de eer én mogen een opgepoetste glimmende trofee in ontvangst nemen. En wij? Wij heffen trots een glas bubbels op het mooie werk van alle inzenders en de aandacht die zij hebben voor heldere taal! Ook al is dat vanachter onze eigen laptops …

 

Volg het ook met ons mee op: www.plainenglishawards.org.nz.

 

in de jury bij de Plain English Awards

 




Top
chat