Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Netwerken via LinkedIn doe je achter je laptop of telefoon. Wil je dit medium echt benutten? Lees dan onze tips.

 

Netwerken met een wijntje en bakje nootjes kan nog steeds. Het werkt ook nog steeds. En is bovendien heel gezellig! Maar het kán sneller, slimmer en strategischer.

Online netwerken met LinkedIn

Netwerken achter je laptop of telefoon doe je met LinkedIn. Het is niet voor niets het meest gebruikte sociale medium van Nederland. Ook al is het wat minder gezellig. Maar ... met alleen een account en een leuke profielfoto blijft die netwerkborrel noodzaak. Wil je dit medium echt benutten? En jezelf profileren als autoriteit op jouw vakgebied? En je interessante contacten razendsnel uitbreiden? En uiteindelijk je omzet zien groeien? Lees dan deze tips.

Tip 1. Plaats je privéfoto’s vooral op Facebook ... niet op LinkedIn.

Het is een zakelijk platform. Kiekjes van je gezin, je strandvakantie of jij met je favoriete BN-er bewaar je maar voor Facebook of Instagram. En dat geldt ook voor die lollige foto van jou en je collega’s tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Tip 2. Schrijf een aantrekkelijke samenvatting.

LinkedIn is geen veredeld CV, maar een sociaal medium. Mensen stellen het op prijs als je een korte, vlot geschreven omschrijving toevoegt aan je profiel met een informele tone of voice. Geef niet alleen aan wat jij allemaal kan, maar ook (of: vooral) wat je voor de ander kan betekenen.

Tip 3. Schrijf en deel blogs met een zakelijke insteek.

Het is mogelijk om op LinkedIn blogs (artikelen) te plaatsen met een zakelijke insteek. Het doel is om gratis kennis te delen, maar uiteraard levert het jou ook voordeel op. Je brengt je profiel onder de aandacht van je connecties en je profileert jezelf als autoriteit binnen jouw vakgebied.

Tip 4. Personaliseer je uitnodigingen!

Stuur nooit zomaar de standaard LinkedIn uitnodiging naar nieuwe connecties, maar personaliseer je boodschap. Een leuke, persoonlijke uitnodiging prikkelt ook tot een mailwisseling en je weet maar nooit wat daaruit voortvloeit.

Tip 5. Volg en reageer op de statusupdates van je connecties.

Reageer op de berichten van je connecties en doe mee met discussies. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt. Misschien is er wel iemand in je derdegraads netwerk die je bericht toevallig ziet en uit nieuwsgierigheid op je profiel klikt.
Top
chat