Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Onze tekstschrijvers schrijven ieder jaar honderden teksten. Voor honderden klanten. Ze herschrijven iedere dag vele standaardbrieven, polisvoorwaarden, cao-teksten, websites, brochures. Regelmatig zetten zij hun creatieve tanden ook in hele andere soorten teksten. Zoals columns en blogteksten. Dit jaar vieren wij hierin een jubileum!

Wij schrijven al 10 jaar columns voor Monuta!

We hebben ze niet geteld, maar dat zijn heel veel columns! Een momentje om even bij stil staan vinden wij. De columns of blogs gaan over de dingen die de uitvaartverzorgers meemaken in hun bijzondere werkomgeving. Over een mooie of bijzondere uitvaart, eentje die om wat voor een reden dan ook indruk heeft gemaakt. Dat kan iets heel kleins zijn of iets heel groots.

Hoe pakken wij dat aan?

Wij zijn de ghostwriter van een aantal uitvaartverzorgers van Monuta. Dit wil zeggen dat wij een blog schrijven uit naam van deze uitvaartverzorger. Zij vertellen hiervoor hun verhaal aan ons. Wij ‘vertalen’ dit vervolgens naar een aantrekkelijke, korte, pakkende tekst. Deze tekst plaatst Monuta online, onder andere op haar website en sociale media.

Blogs zijn kort, aantrekkelijk en persoonlijk.

In een blog of column – en iedere andere tekst! – is het zaak dat je de aandacht van de lezer trekt én vasthoudt. De kop en de eerste zinnen van je tekst zijn hiervoor erg bepalend. Alleen dan leest je lezer verder tenslotte. De afgelopen 10 jaar trokken wij voor Monuta de aandacht met bijvoorbeeld deze eerste zinnen:

 

Prachtige groene heuvels sieren het landschap. Imposante kustlijnen omlijsten het eiland. Het Isle of Wight ademt een authentieke Engelse sfeer.

 

Ik houd mijn adem in. Als dat maar goed gaat, denk ik, terwijl de kraan naar de kist beweegt.

 

Sinds ik dit werk doe, leef ik nog net niet alsof vandaag mijn laatste dag is. Maar wel alsof morgen mijn laatste dag is!

 

Midden in de natuur tussen de bomen staat een piepklein huisje. Een oud boerderijtje vol sfeer en karakter. Hier werd mevrouw Bakker 100 jaar geleden geboren.

 

“Kijk! Dat is mijn nichtje Zelie, ze is zeven. En die met die twee vlechtjes bij de glijbaan? Dat is Seren, ze wordt volgende maand vijf.”

 

Ik stap uit de auto en wrijf hard in mijn handen om ze een beetje op te warmen. Het is nog donker buiten, zo vroeg in de ochtend.

 

En met deze koppen wisten we heel wat mensen te overtuigen om verder te lezen:

Wel jammer dat oma vermoord is

3 sinaasappelen en 2 citroenen

Wat doe je als morgen je laatste dag is?

Ik voelde verdriet voor dat kleine meisje in mij

Wat heeft Noah gelééfd

 

Wil je columns of blogs ook inzetten als marketingtool? Wij helpen je graag!

 

Lees hier een voorbeeld van een recente blog die wij voor Monuta schreven.
Top
chat