Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

INTERVIEW MET KORREIN VOLDERS, KREDIETANALIST BIJ RABOBANK NEDERLAND 

 

Korrein Volders, kredietanalist bij Rabobank Nederland, plande zijn werkdagen altijd zo vol dat hij geen ruimte meer had voor onverwachte klussen. Terwijl die tóch regelmatig op zijn pad kwamen. Bovendien duurden werkzaamheden vaak langer dan hij had ingeschat. Het gevolg voor Korrein? Stress, paniek en toestanden! Om zijn werkdagen wat rustiger door te komen besloot hij mee te doen aan de training Timemanagement en resultaatgericht werken.

Wat vond je van de training Timemanagement en resultaatgericht werken?

“Ik vond het een verrassend leuke training! Vooraf verwachtte ik dat ik schema's zou krijgen over hoe ik mijn week het beste in kan delen. En ik dacht dat ik misschien clichématige tips zou krijgen als ‘niet je mail checken in de ochtend’. Maar de training was heel anders dan ik had verwacht, omdat het veel meer over mij ging. Over het bewust nadenken over waar ik nu eigenlijk mijn tijd aan wil besteden. En over hoe de kwaliteiten die ik nodig heb voor mijn werk samenvallen met wie ik als persoon ben. Zodat ik ook bij onverwachte klussen veel beter kan inschatten of ik eigenlijk wel de persoon ben die zo’n klus moet uitvoeren.”

De training was dus veel meer op jouw persoonlijke situatie gericht dan je dacht?

“Absoluut. We dachten niet alleen na over wie we zijn als persoon en over welke taken goed bij ons passen, maar we werden ook uitgedaagd om kritisch te kijken naar waar we onze tijd aan besteden op een werkdag. Door dat te doen, ontdekte ik dat ik best veel tijd besteed aan dingen waar ik eigenlijk helemaal niet mee bezig moet zijn. Aan dingen die ik makkelijk kan missen. En die niet passen bij mijn prioriteiten en de prioriteiten die de Rabobank aan mij stelt. Dat vond ik echt een eyeopener!”

En … kom je je dagen tegenwoordig rustiger maar toch effectief door?

“Ja, door de training ben ik zelf goed gaan nadenken over wat mijn 3 belangrijkste doelen zijn. Over wat de 3 belangrijkste doelen voor de Rabobank zijn. En over hoe die doelen bij elkaar passen. Dat heb ik concreet gemaakt. Om er zo voor te zorgen dat ik geen dingen doe die niet van me verwacht worden en die wel veel tijd kosten. En andersom. Daarnaast heb ik een korte vlog voor LinkedIn gemaakt over doelen. Omdat het onderwerp me bezighield. Dat leverde een hoop leuke gesprekken met mensen op, omdat het een onderwerp is dat veel mensen aanspreekt. Nu is het vooral een kwestie van ermee bezig blijven. Tijdens mijn werk, maar ook privé. Want ook daar kan ik de kennis uit de training goed toepassen, om zo een goede balans te vinden tussen werk en privé." 

 
Top
chat