Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Gemeente Laarbeek organiseerde een herschrijfag. Hélemaal online. 

 

Een online herschrijfdag. Dat klinkt bijna onmogelijk. Want …

Hoe begeleidt een trainer deelnemers tijdens het schrijven als ze niet in dezelfde ruimte zijn?
Hoe kunnen deelnemers op afstand vragen stellen?
Hoe maakt een trainer zo’n online dag helemaal op maat voor de gemeente Laarbeek?

Het antwoord op alle vragen is: met onze software ME-Learning (Maatwerk E-learning). We organiseerden al veel succesvolle ME-Learningtrajecten voor gemeenten en andere organisaties. Linda Jacobs, beleidsadviseur bij de gemeente Laarbeek, nam deel aan de online herschrijfdag en vertelt …

“Een online herschrijfdag is een heel mooi alternatief.”

“Wij vinden het belangrijk dat onze brieven en e-mails goed leesbaar zijn. Zodat inwoners ze direct snappen en zich vriendelijk benaderd voelen. We hebben Loo van Eck ingeschakeld om ons daarbij te helpen. Dat gaat via een heel stappenplan. Zo hebben we samen bijvoorbeeld eerst een schrijfwijzer gemaakt en hebben jullie een deel van onze standaardbrieven herschreven. De volgende stap was dat wij zelf in een dag een deel van onze brieven zouden herschrijven onder begeleiding van jullie trainer Diede. Maar dat kon door de coronacrisis helaas niet doorgaan. Althans … dat dachten we! Want Loo van Eck-adviseur Esther kwam met een heel mooi alternatief: een online herschrijfdag.”

“Is zo’n online dag niet saai?”

“Van tevoren had ik geen duidelijk beeld van een online herschrijfdag. Hoe zou de dag eruitzien? Moest ik de hele dag achter mijn computer zitten? Zou het een saai standaardprogramma worden? Ik besloot het allemaal maar op me af te laten komen.”

“We kregen precies mee wat we mee moesten krijgen.”

“Een saai standaardprogramma bleek het zeker niet te zijn! Diede had de online herschrijfdag namelijk helemaal op maat gemaakt. Zo had ze alle theorie, filmpjes en oefeningen afgestemd op onze eigen teksten. We kregen precies mee wat we mee moesten krijgen. Bovendien konden we alle leerstof direct toepassen op onze eigen brieven en e-mails. Waardoor we tijdens het oefenen ook al onze eerste brief aan het herschrijven waren. Heel efficiënt! Als we vragen hadden, konden we Diede bellen of mailen. Zij reageerde daar dan meteen op. Nadat we klaar waren met het online programma gingen we zelf verder met het herschrijven van de overige brieven en e-mails.”

“Iedereen kreeg persoonlijk feedback op zijn of haar herschreven brieven.”

“Aan het einde van de dag stuurden we onze herschreven brieven en e-mails naar Diede. Zij gaf ons daar allemaal binnen een week individueel feedback op. Echt goede en uitgebreide feedback moet ik zeggen! Iedereen heeft eigen valkuilen en leerpunten en die werden met die individuele feedback goed zichtbaar.”

“Ik heb niet minder geleerd dan tijdens een klassikale dag.”

“Ik vond dit een hele prettige vorm van leren. In de online leeromgeving kon ik de leerstof namelijk op mijn eigen tempo doorlopen. Als ik iets niet goed had meegekregen, kon ik even terugkijken. En als ik bepaalde leerstof snapte, kon ik er sneller doorheen gaan. Je bent in zo’n online training dus flexibel in je dagindeling. Voor sommige mensen kan dat misschien een valkuil zijn, omdat je ook andere dingen tussendoor kunt doen. Ik merkte dat ik dat zelf af en toe ook wel deed. Maar ondanks dat heb ik het idee dat ik niks heb gemist! En dat ik niet minder heb geleerd dan tijdens een klassikale dag.”

“Heel fijn dat ons schrijfproces nu gewoon door kan gaan.”

“Ik vond deze online herschrijfdag een goede oplossing! Als we de herschrijfdag uitgesteld hadden, was ons schrijfproces misschien stil komen te liggen. Door de online variant, kunnen we weer verder met het herschrijven. Heel fijn! Want dat is iets wat we prima thuis kunnen doen.”

Wil je ook een online schrijftraining organiseren? 

Dat kan! Wij kunnen iedere schrijftraining ook online geven. Volledig op maat. Volledig gebaseerd op de teksten van jouw organisatie. Hoe uitgebreid het programma is? Dat bepaal je zelf. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie via (0318) 69 69 00 of loo@lve.nl

Volledig online. Volledig op maat. Volledig gebaseerd op jullie eigen e-mails. Hoe uitgebreid, dat bepaal je zelf.
Volledig online. Volledig op maat. Volledig gebaseerd op jullie eigen e-mails. Hoe uitgebreid, dat bepaal je zelf.Top
chat