Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon LVE-handvest

LVE handvest

Handleiding voor een droom

How to enjoy LVE

 

 

 

Wij hebben een eigen visie op communicatie. Op het opleiden van mensen. Op het schrijven van teksten en het voeren van gesprekken. Maar we hebben ook een visie op hoe een bedrijf moet functioneren. Wij hebben een mening over wanneer wij vinden dat een bedrijf als Loo van Eck een fijn bedrijf is om voor te werken.

 

In dit document zetten we daarvoor de uitgangspunten op een rij.

Bij elk uitgangspunt hoort een icoon. En al die uitgangspunten samen vormen ons bedrijf.

 

 

Wij hebben een droom.

Onze droom is een succesvolle organisatie waar mensen werken die gelukkig zijn. Die hun werk met passie doen.

 

 Wij willen gelukkige collega’s.

Wij geloven dat je dat alleen bereikt met mensen die zich verantwoordelijk voelen. En die vrijheid ervaren. Daarom werken bij ons mensen die zich verantwoordelijk voelen voor onze klanten, voor de kwaliteit die ze iedere dag leveren en voor het resultaat. Maar die zich ook verantwoordelijk voelen voor het plezier van hun collega’s. En – belangrijk – voor hun eigen geluk. Omdat ze weten dat je alleen geluk in je werk vindt als je er zelf iedere dag hard aan werkt.

 

 

Om onze droom te bereiken, hebben we in 2011 een manifest opgesteld.

Dat is onze ‘How to Enjoy LVE’. Dit document is ontstaan in 2011 toen we startten met zelfsturende teams. Sinds die tijd is onze organisatie vaak veranderd. Omdat wij graag blijven veranderen.

 Ons manifest is door de jaren heen veranderd.

Dat moet ook, want in de praktijk blijken sommige uitgangspunten niet goed te werken. Of zijn sommige uitgangspunten juist nog iets te voorzichtig.

 

Hieronder vind je het manifest zoals dat nu geldt.

En dat is opgesteld in oktober 2018.

 

Onze uitgangspunten

 

 

Alleen succes telt.

Alles kan zolang het tot succes leidt. Als er geen concrete resultaten zijn, is niemand succesvol. Omgekeerd: als je iets doet dat succesvol is, is iedereen tevreden. Zonder succes bloedt alles dood. Maar wat is succes? Dat bepaal jij zelf. Succes kan in een goed project schuilen, maar ook in de weg ernaartoe. Of in een goede samenwerking. Succes heeft veel gezichten.

 

 Geen enkele regel is heilig.

Als je een regel niet begrijpt, is het een slechte regel. Maak dan een betere. Of schaf hem af. Stel altijd de vraag: waarom? Waarom moet dit? Iedereen binnen LVE heeft het recht de functionaliteit van regels aan de orde te stellen.


 Iedereen is even waardevol.

Dit betekent niet dat iedereen hetzelfde talent heeft of dezelfde taken kan uitvoeren. Of daarvoor op exact een gelijke manier voor wordt beloond. Sommige rollen vragen om meer verantwoordelijkheid. Of om een specifieke vaardigheid. Gelijkheid betekent binnen LVE dus geen nivellering, maar wel dat iedereen een gelijke stem heeft.

 Je corrigeert je eigen fouten.

Gaat er iets fout, los het op. Lukt dat niet? Vraag een collega uit je team. Lukt dat niet? Vraag andere collega’s. Fouten maken mag, je eigen fouten corrigeren moet. Omdat wij geloven dat je daarvan het meeste leert. 
 Je bent zelf verantwoordelijk voor je klanten.

Daarbij word je natuurlijk wel geholpen door marketing, je leidinggevende en andere collega’s. Je hoeft het niet zelf uit te zoeken. Maar je bent wel verantwoordelijk voor het welzijn van onze klanten!

 Je lost een conflict met een collega zelf op.

Iedereen is volwassen. Dat betekent dat problemen worden opgelost tussen mensen onderling. Niet via via. Komen 2 mensen er niet uit? Schakel dan zelf je leidinggevende in als mediator. Onthoud: je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. 

Je inkomen kun je verhogen als je in een commerciële functie werkt.

Dat kan op 2 manieren.

  1. Via je salaris: als je een hogere target afspreekt, stijgt je salarisniveau mee.
  2. Via een bonus: de hoogte daarvan kun je beïnvloeden door boven je target uit te komen.

De secundaire arbeidsvoorwaarden liggen wel vast. 

Iedereen deelt mee in het succes van het bedrijf

Niet alleen de commerciële functies. Iedereen deelt mee. Hoeveel je meedeelt, is afhankelijk van je functie en rol in de organisatie.

 

 

We zorgen voor elkaar.

Iedereen heeft weleens een mindere dag. Of week. Of maand. Of zelfs een jaar. En dan kunnen prestaties tegenvallen. Dan haal je er simpelweg niet uit wat erin zit. Dat is balen. Vooral voor jou zelf, omdat we weten dat je graag succesvol wilt zijn. Maar we zorgen voor elkaar. Dus niet alleen krijg je hulp van het bedrijf, je hoeft ook niet bang te zijn dat je wordt ontslagen als je een keer minder presteert of je targets niet haalt. 

 De klant staat altijd voorop.

Zonder klanten is er geen LVE. Maar een klant is nooit belangrijker dan:

- je familie;

- je vrienden;

- jezelf.

Houd dus balans. 

 

We geloven dat je jezelf vooral verbetert door de feedback van je collega’s en klanten.

Daarom krijgt je continu feedback op wat je doet en hoe je dat doet. Maar je moet er ook zelf naar vragen. Aan het einde van elk jaar kun je jouw ontwikkelrapport downloaden. Daarin staat precies hoe je jaar is gegaan. Wat je hebt gedaan. Hoe succesvol je bent geweest. Wat klanten van je vinden. En hoe collega’s jou beoordelen.

  

Je verbetert jezelf.

Dat is geen opdracht, maar een belofte. Bij LVE groei je. Als professional en als mens. Dat vinden we belangrijk. Je groeit door de taken die je krijgt. Met de bijpassende verantwoordelijkheden. Maar ook door wat je leert van collega’s. Je krijgt een uitgebreid intern opleidingsprogramma en deelt kennis met elkaar. Bij LVE kun je ook externe opleidingen volgen. Maar daarvoor moet je wel zelf het initiatief nemen. Als jij een opleiding nodig vindt, toetsen we samen of deze bijdraagt aan het succes van LVE!

 

 

De kracht van het collectief geldt.

Iedereen is even waardevol. Maar ook: geen enkele medewerker is onvervangbaar. Door de structuur van het bedrijf is dit mogelijk. Dat is de kracht. Het borgt het voortbestaan van LVE. En het ontslaat je van de druk om altijd loyaal te moeten blijven. Alhoewel we loyaliteit natuurlijk wel enorm waarderen J.

 

 

Je werkt bij LVE met passie.

Je gelooft in LVE, in de manier van werken, in de producten, in de collega’s. Dat is een voorwaarde voor geluk in je werk. Voel je die passie niet (meer)? Communiceer hier dan ook open over. Dat leidt niet tot een veroordeling, maar tot hulp. Soms ligt jouw geluk buiten ons bedrijf. Dan helpen we je graag om dat te vinden. Omdat we ook graag goed contact met je hebben als je niet meer bij ons werkt.

 

Je mag werken wanneer je wilt.

Alleen houd je daarbij wel rekening met klanten en collega’s. In sommige functies is een minimale aanwezigheid op kantoor wel verplicht, omdat klanten of collega’s afhankelijk zijn van jouw aanwezigheid. We werken sowieso nooit meer dan 20% thuis, omdat het belangrijk is dat je jouw collega’s regelmatig ziet. Voor overleg, voor het overdragen van kennis én omdat het gewoon leuk is om elkaar te zien! 

 

Je mag alles verkopen wat met communicatie te maken heeft.

We zijn een communicatietrainingsbureau, maar als jouw team een communicatieproduct bedenkt dat een succes is voor LVE, doe het! Zorg alleen wel dat iedereen die het product maakt en verkoopt, erin gelooft en het kan maken. 

 

Niet iedereen hoeft alles te kunnen.

Je kunt binnen het team waarin je werkt taken van elkaar overnemen. Dat zorgt voor balans. Dat betekent ook niet dat iedereen alle taken even goed moet kunnen uitvoeren. Dat is een illusie en een belediging voor de unieke talenten van ieder individu. Waardeer de kwaliteiten die een ander wel heeft en jij niet. En veroordeel een collega niet op wat hij of zij niet goed kan en jij wel. 

 

 Je mag alles weten.

Er zijn geen bedrijfsgeheimen. Wil je aanschuiven tijdens een directieoverleg. Prima. Stap binnen en ga erbij zitten. Alleen persoonlijke zaken zijn natuurlijk niet openbaar. 

 

 

Je gebruikt elke klantvraag om je aanbod te ontwikkelen.

We staan niet stil. Daarom gebruiken we elke vraag om te vernieuwen. Natuurlijk zijn gebaande paden prettig en veilig. Maar ze brengen ons altijd naar hetzelfde eindpunt. Nieuwe wegen brengen ons op andere plaatsen.

 

Veranderen is leuk.

Dat is geen gebod, dat is een overtuiging. LVE is voortdurend in beweging en blijft ook in de toekomst in beweging. Dat zit in ons DNA. Stel je open voor verandering, heb vertrouwen en ervaar veranderingen als kansen, niet als bedreigingen.

 

Wil je het handvest in pfd bekijken? Dan kan hier

Top
chat