LVE Communicatie | Laat zien wie je bent

Icon LVE-handvest

LVE handvest

LVE-handvest

Alleen succes telt.

Alles kan zolang het tot succes leidt. Als er geen concrete resultaten zijn, is niemand succesvol. Omgekeerd: als je iets doet dat succesvol is, is iedereen tevreden. Zonder succes bloedt alles dood. Maar wat is succes? Dat bepaal jij zelf. Succes kan in een goed project schuilen, maar ook in de weg ernaar toe. Of in een goede samenwerking. Succes heeft veel gezichten.

Geen enkele regel is heilig.

Als je een regel niet begrijpt, is het een slechte regel. Maak dan een betere. Of schaf hem af. Stel altijd de vraag: waarom? Waarom moet dit? Iedereen binnen Loo van Eck heeft het recht de functionaliteit van regels aan de orde te stellen.

Iedereen is gelijk.

Er is geen hiërarchie, alleen de rollen en verantwoordelijkheden verschillen. Dit betekent niet dat iedereen hetzelfde talent heeft of dezelfde taken kan uitvoeren. Het betekent wel dat iedereen even waardevol is. En in de teams een gelijke stem heeft.

Je corrigeert je eigen fouten.

Er is geen escalatieniveau. Gaat er iets fout, los het op. Lukt dat niet? Vraag een collega uit je team. Lukt dat niet? Vraag andere collega’s. Fouten maken mag, je eigen fouten corrigeren moet.

Je lost een conflict met een collega zelf op.

Iedereen is volwassen. Dat betekent dat problemen worden opgelost tussen mensen onderling. Niet via via. Niet door een leidinggevende. Komen twee mensen er niet uit? Schakel dan zelf een collega in als mediator. Jij bent verantwoordelijk voor je geluk.

Je kunt meer verdienen als jouw team meer succes heeft.

Als je meer wilt verdienen, kan dat op 2 manieren.

1. Als het team beter scoort, dan stijgt de bonus.
2. Als het team langdurig beter scoort, kun je de salarissen laten stijgen.
Jouw team kan elk jaar een nieuw salarisvoorstel doen.

Een team dat failliet gaat, wordt ontbonden.

Zijn de kosten te hoog ten opzichte van de inkomsten, dan gaat je team failliet en wordt het team ontbonden. That’s life. Dat is ondernemerschap. Zie richtlijn 1:
succes is het enige dat telt.

Je kiest zelf je baas.

Als je een baas nodig hebt, kies je er zelf eentje. Of kies een coach. En geef hem een opdracht. Desnoods om je baas te zijn. Een leidinggevende hebben, is een keuze, geen vanzelfsprekendheid.

De klant staat altijd voorop.

Zonder klanten is er geen LVE. Maar een klant is nooit belangrijker dan:
- je familie;
- je vrienden;
- jezelf.
Houd dus balans.

De kracht van het collectief geldt.

Iedereen is even waardevol. Maar ook: geen enkele medewerker is onvervangbaar. Door de structuur van het bedrijf is dit mogelijk. Dat is de kracht. Het borgt het voortbestaan van LVE. En het ontslaat je van de druk om altijd loyaal te moeten blijven.

Je werkt bij LVE met passie.

Je gelooft in LVE, in haar manier van werken, in de producten, in de collega’s. Dat is een voorwaarde voor geluk in je werk. Voel je die passie niet (meer)? Communiceer hier dan ook open over. Dat leidt niet tot een veroordeling, maar tot hulp.

Je werkt als je in topvorm bent.

Is dat op zondag wel en op maandag niet? Prima! Zolang je het werkproces van het team niet in gevaar brengt, is alles mogelijk. Besluit jouw team om alleen
nog in het weekend te trainen? En het heeft succes. Ga je gang!

Je mag alles verkopen wat je kunt maken en leuk vindt.

We zijn een communicatiebureau, maar als jouw team een product bedenkt dat een succes is voor LVE, doe het! Zorg alleen wel dat iedereen die het product maakt en verkoopt, erin gelooft en het kan maken.

Elke team heeft een gezamenlijk en concreet doel.

Ieder teamlid omarmt dit doel en gelooft erin. Als een teamlid het doel niet volledig accepteert, is het een slecht doel. Ook weet je wat jouw taken zijn om dit doel te realiseren.

Niet iedereen hoeft alles te kunnen.

In je team kun je taken van elkaar overnemen. Dat betekent niet dat iedereen alle taken even goed moet kunnen uitvoeren. Dat is een illusie en een belediging voor de unieke talenten van ieder individu. Houd dus ook hier balans in het team.

Een team is nooit groter dan 10 mensen.

Dit is een kritische grens. In een team kun je met maximaal 10 mensen een verbinding voelen. Wordt het team groter dan verlies je de saamhorigheid.

Je kiest zelf je collega’s.

Gaat er iemand weg uit je team? Gebruik P&O om een vervanger te vinden. Het team beslist wie de nieuwe collega wordt. Gebruik de expertise van de mensen in de organisatie om deze beslissing te maken. De nieuwe collega moet bijdragen aan het succes van het team.

Je houdt alleen wat nodig is.

Wat heb je nodig om onze klanten goed te bedienen? Dat bepaalt wat wij hierbinnen nodig hebben. Kijk kritisch om je heen en stel jezelf deze vraag keer op
keer. Gooi weg wat je niet nodig hebt.

Je mag alles weten.

Er zijn geen bedrijfsgeheimen. Wil je aanschuiven tijdens een directieoverleg. Prima. Stap binnen en ga erbij zitten. 

Je gebruikt elke klantvraag om je aanbod te ontwikkelen.

We staan niet stil. Daarom gebruiken we elke vraag om te vernieuwen. Natuurlijk zijn gebaande paden prettig en veilig. Maar ze brengen ons altijd naar hetzelfde eindpunt. Nieuwe wegen brengen ons op andere plaatsen.

Veranderen is leuk.

Dat is geen gebod, dat is een overtuiging. LVE is voortdurend in beweging en blijft ook in de toekomst in beweging. Dat zit in ons DNA. Stel je open voor verandering, heb vertrouwen en ervaar veranderingen als kansen, niet als bedreigingen.

 

Wil je het handvest in pfd bekijken? Dan kan hier

Copyright All Right Reserved 2018 Loo van Eck
Loo van Eck
Pascalstraat 28
Ede
Gelderland 6716 AZ
Phone: 0318696900
Top
chat