>

Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Trainer

Trainer

 

Loo van Eck leert mensen beter schrijven en spreken
Dat doen we al ruim 30 jaar. Met 60 mensen die allemaal gek zijn van communicatie en taal.

 

Wij maken leren leuk
Of het nu een klassikale training is, een e-learning of een game: het moet uitdagend en leuk zijn! Leren gaat nu eenmaal beter als je plezier hebt.

 

Dat vraagt nogal wat van onze opleidingsprogramma’s
Daarom is de inhoud van onze programma’s vernieuwend en verrassend. Sluit de didactiek 100% aan bij de alledaagse praktijk van de cursisten en zorgt de techniek voor een optimale gebruikerservaring.

 

En dat stelt hoge eisen aan de trainers van deze programma’s
Onze enthousiaste trainers inspireren, boeien en overtuigen de cursisten om anders te schrijven en te spreken. Jij vindt het ook fantastisch om zowel live als digitaal voor de groep te staan. Daarom is dit jouw baan: junior trainer Communicatie. 


BLOG TESTJE


Junior trainer Communicatie 

Samen met ons inspireer je mensen en organisaties om hun communicatie te verhelderen, zodat ze uitstralen wie ze zijn.

 

Wat ga je doen als trainer?

 • Je staat regelmatig voor groepen. Zowel live (bij de klant) als digitaal.
 • Je analyseert teksten en gesprekken.
 • Je coacht cursisten via e-coaching.
 • Je maakt digitale opleidingsprogramma’s (maatwerk e-learningmodules).
 • Je (her)schrijft teksten. Zoals brieven en webteksten. Hier ben je ongeveer 10% van je tijd mee bezig.
 • Je helpt je collega’s als dat nodig is.


Een snapshot van je werkweek als trainer:

 • Op maandag analyseer je adviesrapporten van een bank en maak je oefeningen en filmpjes voor het digitale opleidingsprogramma Doeltreffend rapporteren.
 • Op dinsdag stap je om 07:00 uur in de auto voor een klassikale training Brieven en e-mails schrijven bij een woningcorporatie.
 • Op woensdag geef je een online training Goede gesprekken voeren bij een gemeente.  
 • Op donderdag herschrijf je een pakket standaardbrieven voor een verzekeraar. 
 • Op vrijdag neem je een aantal filmpjes op waarin je cursisten feedback geeft op hun teksten. Je sluit de week af tijdens de weekafsluiting met de andere trainers waarin je samen terugblikt en vooruitkijkt naar de komende week.


Wanneer willen we jou als collega?

 • Je staat aan het begin van je loopbaan.
 • Je hebt je hbo- of wo-studie in de richting van communicatie/Nederlands/opleidingskunde succesvol afgerond.
 • Je hebt passie voor de Nederlandse taal, tekst en communicatie.
 • Je bent analytisch, kritisch en snel.
 • Je hebt je rijbewijs.
 • Je bent beschikbaar per november 2021.


Pas je bij ons?

Dan ben je ondernemend en dop je jouw eigen boontjes. Je bent niet bang voor dynamiek en verandering. We zijn een bedrijf met nauwelijks regels en toezicht. Iedereen die bij ons werkt, heeft veel vrijheid en dus ook veel verantwoordelijkheid. En dat gaat prima, als we hetzelfde denken over klanten: die moeten tevreden zijn. En als we hetzelfde denken over je werk: je gaat voor perfectie!

 

Wat bieden wij?

 • Een opleiding tot trainer Communicatie. Tijdens de eerste 2 tot 3 jaar van je loopbaan, leiden we je op in al onze trainingen. Daarna kijken we samen welke externe opleiding nog bij je past zoals MBTI of andere didactische/inhoudelijke vaardigheden. Zodat je je verder kunt ontwikkelen en breder inzetbaar bent voor ons.
 • Een dynamische werkomgeving.
 • Een 40-urige werkweek.
 • Je start als junior trainer bij ons op € 2.100,- bruto per maand op basis van 40 uur. Het maximum salaris is € 3.500,-.
 • Een bonusregeling.
 • 30 vakantiedagen op basis van 40 uur.
 • Een auto, laptop en mobiele telefoon van de zaak.


Is deze functie iets voor jou? 

Klik dan op de knop 'solliciteer direct'. En upload je cv, je motivatiebrief én je elevator pitch*. De pitch is een voorwaarde om je sollicitatie mee te nemen in de selectieprocedure.

 

Meer weten?

Bel gerust met Eveline van de Heg: (0318) 69 69 00. 

 

* Een filmpje van 1 minuut waarin je ons enthousiast maakt over wie je bent, wat je passie is en waarom we jou moeten kiezen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld je telefoon.

Trainer bij LVE

“Ik deel mijn dagen met mensen die het interessant vinden wat ik zeg. Dat is heel bijzonder!” Lotte van Milligen, trainerWat voor soort trainingen geef je als trainer bij LVE? Bij wat voor klanten? In welke delen van het land? Hoe bereid je een training voor? En heb je vaak te maken met vervelende cursisten? Als je interesse hebt in een functie wil je wél weten waarop je precies solliciteert. Om je een goed beeld te geven, vroegen wij LVE-trainer Lotte van Milligen naar haar ervaringen.

 

Wat doe je allemaal als trainer? 

“Natuurlijk geef je trainingen :). Maar er komt ook voorbereiding en nazorg bij ons werk kijken.”


Hoe bereid je een training dan voor?
“Het begint bij de briefing die we van de adviseur krijgen over het traject dat hij geadviseerd heeft. Hoeveel trainingen gaan we geven? Trainen we iedereen in de organisatie of alleen een deel? Volgen de cursisten ook een e-learning? Waarom wil de organisatie een training organiseren? Dat is mijn startpunt. Vanuit daar verdiep ik me verder in de organisatie. En in de intakevragen en/of teksten die cursisten ingevuld en ingestuurd hebben. Die gebruik ik namelijk om de training helemaal op maat te maken.”

 

En wat bedoel je met nazorg?
“Als nazorg zet ik al het trainingsmateriaal online en geef ik aan wie er bij de training aanwezig waren. Daarnaast vertel ik de adviseur hoe de training is gegaan. En ik geef cursisten vaak via een filmpje nog feedback op het werk dat zij insturen na de training. We noemen dat e-coaching. Voor die filmpjes moet ik vaak wel even over een drempel heen, want ik ben niet dol op de camera. Maar als ik daar eenmaal overheen ben, is e-coaching leuk, omdat ik er altijd zulke leuke reacties op krijg van cursisten. Ze vinden het heel persoonlijk om een filmpje te krijgen.”

 

Wat voor trainingen geef je bijvoorbeeld?
“Ik geef zelf vaak schrijftrainingen over alle tekstsoorten die je maar kunt verzinnen: brieven en e-mails, webteksten, persberichten, raadsvoorstellen, rapporten, offertes, artikelen, enzovoort. Die trainingen vind ik het leukst om te geven en die liggen me ook het beste. Maar er zijn ook trainers die juist liever mondelinge trainingen geven. Denk aan trainingen over gesprekken voeren, presenteren en feedback geven. Dus dat kan ook!”

 

Hoe vaak per week train je ongeveer?
“Ik train zo’n 2 tot 3 dagen per week. En de rest van de dagen bereid ik de trainingen voor. Daar gaat ook best wat tijd inzitten doordat we alle trainingen op maat maken. Voor iedere training maken we een ander draaiboek met andere voorbeelden, verhalen en herschrijvingen van de teksten die cursisten insturen.”

 

Bij wat voor organisaties train je bijvoorbeeld?
“Ik train het meest bij gemeenten, waterschappen, provincies, woningcorporaties, banken en verzekeraars. Vroeger trainden we door het hele land. Dan moest je weleens 5 uur rijden (heen en terug) en 7 uur trainen. Tegenwoordig werken we meer regionaal. Ik woon zelf in Utrecht en train ook het meeste in die regio. Soms kan het niet anders hoor en train je toch nog ver van je huis. Maar je kunt er bij lange afstanden dan wel voor kiezen om in een hotel te slapen.”

 

Hoe ziet een trainingsdag er in het kort uit?
“De wekker gaat vróég! Meestal rond 6.00 uur. Je eet snel een ontbijtje en gaat op pad. Ik reken meestal 1,5 keer de reistijd. Zodat ik mooi op tijd ben: half 9 bij de klant. Op die manier heb ik nog genoeg tijd om de ruimte helemaal in orde te maken. Stel je voor dat je apparatuur niet goed werkt. Dan is dat halfuurtje echt een uitkomst! Daarna komen de cursisten binnen en geef ik de training. De ene keer duurt een training de hele dag en lunch ik met de cursisten. En de andere keer geef ik na de pauze een training aan een andere groep en lunch ik even alleen. Om 17.00 uur ruim ik zo snel mogelijk mijn spullen op en schiet ik mijn auto weer in. Heb ik de volgende dag weer een training? Dan kijk ik daar thuis nog even naar. Heb ik die volgende dag een kantoordag? Dan stuur ik nog even een evaluatie naar de adviseur en plof ik daarna lekker op de bank met mijn voeten omhoog.”

 

Krijg je vaak weerstand van cursisten?
“Als ik eerlijk ben: ja! Iedereen heeft leren schrijven op school en bijna iedereen heeft dat anders geleerd dan hoe wij nu vertellen dat het moet. Dat vereist echt even een omschakeling. De meeste cursisten schrikken daar een beetje van. Maar persoonlijk vind ik dat wel fijn. Want de mensen die aan het begin weerstand hebben, zijn nadat je ze weet te overtuigen juist vaak het meest enthousiast over de training. En dat voelt goed, omdat ik weet dat ik bij die mensen echt iets heb toegevoegd. Eigenlijk vind ik weerstand dus alleen maar leuk. Vooral omdat ik mensen 99% van de tijd mee krijg!”

 

Wat vind je het leukste aan jouw baan?
“Ik heb hiervoor ook weleens een kantoorbaan gehad en als ik dat met deze baan vergelijk, merk ik echt hoe leuk ik de afwisseling als trainer vind. Elke dag is anders. Bovendien deel ik mijn dagen met mensen die het interessant vinden wat ik zeg en dat is heel bijzonder. Ik leer ze echt iets. Na een trainingsdag kan ik ook weer extra genieten van kantoordagen waarop ik collega’s spreek. Daarnaast is het heel fijn dat ik zelf mijn tijd in mag delen. Al bereid ik een training midden in de nacht voor. Dat maakt niet uit, als het maar gebeurt. Ik ben blij met die vrijheid!”

 

Wanneer ben je volgens jou geschikt als trainer?
“Je moet een beetje lef hebben, want je staat toch iedere dag voor nieuwe mensen en nieuwe situaties op nieuwe plekken. Maar toch ook alleen kunnen zijn, want je moet het trainen wel alleen doen. Jij staat voor de groep. Je moet met mensen om kunnen gaan. Van afwisseling houden. Toegankelijk zijn. Overtuigend zijn. En vroeg op kunnen staan ;-).”

 

Past de functie 'trainer' bij jou? 

Klik op de afbeelding en doe de test!

 

 

Top