>

Loo van Eck | de grootste opleider in schrijven

Icon Trainer

Trainer

 

Sta jij aan het begin van je communicatieloopbaan?

En wil je alles leren over de Nederlandse taal, tekst en communicatie?

Dan past dit traineeship perfect bij jou!


BLOG TESTJE


Vacature: junior trainer Communicatie 

 

Ben jij onze nieuwe trainer?

 • Je hebt je hbo- of wo-studie in de richting van communicatie/Nederlands/opleidingskunde succesvol afgerond.
 • Je hebt passie voor de Nederlandse taal, tekst en communicatie.
 • Je bent analytisch, kritisch en snel.
 • Je vindt het fantastisch om zowel live als digitaal voor de groep te staan.
 • Je bent overtuigend en niet bang voor dynamiek en verandering.
 • Je hebt je rijbewijs.
 • Je bent binnenkort beschikbaar.

 

Wat ga je doen in je traineeship?

In een afwisselend leertraject stomen we je klaar voor je 1e training. Je kijkt mee bij onze trainingen, volgt infosessies op kantoor over onze visie op communicatie en oefent onderdelen van een training. Na je eerste maand ga je zelf al direct aan de slag. Je analyseert teksten en gesprekken, coacht cursisten via e-coaching, maakt digitale opleidingsprogramma’s (maatwerk e-learningmodules) en staat regelmatig voor groepen. Zowel live (bij de klant) als digitaal.

 

Een snapshot van je werkweek als trainer.

 • Op maandag analyseer je adviesrapporten van een bank en maak je oefeningen en filmpjes voor het digitale opleidingsprogramma Doeltreffend rapporteren.
 • Op dinsdag stap je om 07.00 uur in de auto voor een klassikale training Brieven en e-mails schrijven bij een woningcorporatie.
 • Op woensdag geef je een online training Goede gesprekken voeren bij een gemeente.
 • Op donderdag herschrijf je een aantal standaardbrieven voor een verzekeraar en neem je 5 filmpjes op waarin je cursisten feedback geeft op hun teksten.
 • Je sluit de week af tijdens de weekafsluiting met de andere 18 trainers van je team. Je deelt je ervaringen van die week, je blikt vooruit naar de komende week en sluit de week samen af met een drankje op ons dakterras.

 

Wie zijn wij?

 • Loo van Eck leert mensen beter schrijven en spreken.
  Dat doen we al ruim 30 jaar. Met ruim 60 mensen die allemaal gek zijn van communicatie en taal.
 • Wij maken leren leuk.
  Of het nu een klassikale training is, een e-learning of een game: het moet uitdagend en leuk zijn! Leren gaat nu eenmaal beter als je plezier hebt.
 • Dat vraagt nogal wat van onze opleidingsprogramma’s.
  Daarom is de inhoud van onze programma’s vernieuwend en verrassend. Sluit de didactiek 100% aan bij de alledaagse praktijk van de cursisten en zorgt de techniek voor een optimale gebruikerservaring.
 • Dat stel hoge eisen aan de trainers van deze programma’s.
  Onze enthousiaste trainers inspireren, boeien en overtuigen de cursisten om anders te schrijven en te spreken.
 • Wij zijn een bedrijf met nauwelijks regels en toezicht.
  Iedereen die bij ons werkt, heeft veel vrijheid en dus ook veel verantwoordelijkheid. En dat gaat prima, als we hetzelfde denken over klanten: die moeten tevreden zijn. En als we hetzelfde denken over je werk: je gaat voor perfectie!

 

Wat bieden wij?

 • Een baan bij het leukste communicatiebureau van Nederland. Met fijne collega’s en gezellige uitjes (bekijk het filmpje hieronder maar eens). De gemiddelde leeftijd is 28 jaar. 
 • Een waardevolle interne opleiding van 2 - 3 jaar tot communicatietrainer. Daarna kijken we samen welke externe opleiding in didactische/inhoudelijke vaardigheden nog bij je past. Zodat je je blijft ontwikkelen binnen je functie.
 • Een salaris dat past bij je ontwikkeling.
 • Een aanvullende bonus (al na je 1e jaar).
 • Veel vakantie: maar liefst 30 dagen per jaar.
 • Veel vrijheid om je eigen werktijden in te delen. En thuis te werken als dat zo uitkomt.
 • Een auto, laptop en telefoon.
 • Een gezonde lunch die dagelijks voor je klaarstaat.

 

Durf jij de uitdaging aan?

En sluit je achtergrond aan bij deze vacature? Dan horen we graag van je. Stuur je naam en telefoonnummer in een mailtje naar eveline@lve.nl. We nemen dan direct contact met je op om een online kennismakingsgesprek te plannen.

 

Meer weten?

Bel gerust met Eveline van de Heg: (0318) 69 69 00. Zij beantwoordt je vragen graag of brengt je in contact met één van onze trainers, zodat je precies weet wat de baan inhoudt. Je vindt ons ook op Instagram ‘werkenbijlve’.

 

Trainer bij LVE

“Ik deel mijn dagen met mensen die het interessant vinden wat ik zeg. Dat is heel bijzonder!” Lotte van Milligen, trainerWat voor soort trainingen geef je als trainer bij LVE? Bij wat voor klanten? In welke delen van het land? Hoe bereid je een training voor? En heb je vaak te maken met vervelende cursisten? Als je interesse hebt in een functie wil je wél weten waarop je precies solliciteert. Om je een goed beeld te geven, vroegen wij LVE-trainer Lotte van Milligen naar haar ervaringen.

 

Wat doe je allemaal als trainer? 

“Natuurlijk geef je trainingen :). Maar er komt ook voorbereiding en nazorg bij ons werk kijken.”


Hoe bereid je een training dan voor?
“Het begint bij de briefing die we van de adviseur krijgen over het traject dat hij geadviseerd heeft. Hoeveel trainingen gaan we geven? Trainen we iedereen in de organisatie of alleen een deel? Volgen de cursisten ook een e-learning? Waarom wil de organisatie een training organiseren? Dat is mijn startpunt. Vanuit daar verdiep ik me verder in de organisatie. En in de intakevragen en/of teksten die cursisten ingevuld en ingestuurd hebben. Die gebruik ik namelijk om de training helemaal op maat te maken.”

 

En wat bedoel je met nazorg?
“Als nazorg zet ik al het trainingsmateriaal online en geef ik aan wie er bij de training aanwezig waren. Daarnaast vertel ik de adviseur hoe de training is gegaan. En ik geef cursisten vaak via een filmpje nog feedback op het werk dat zij insturen na de training. We noemen dat e-coaching. Voor die filmpjes moet ik vaak wel even over een drempel heen, want ik ben niet dol op de camera. Maar als ik daar eenmaal overheen ben, is e-coaching leuk, omdat ik er altijd zulke leuke reacties op krijg van cursisten. Ze vinden het heel persoonlijk om een filmpje te krijgen.”

 

Wat voor trainingen geef je bijvoorbeeld?
“Ik geef zelf vaak schrijftrainingen over alle tekstsoorten die je maar kunt verzinnen: brieven en e-mails, webteksten, persberichten, raadsvoorstellen, rapporten, offertes, artikelen, enzovoort. Die trainingen vind ik het leukst om te geven en die liggen me ook het beste. Maar er zijn ook trainers die juist liever mondelinge trainingen geven. Denk aan trainingen over gesprekken voeren, presenteren en feedback geven. Dus dat kan ook!”

 

Hoe vaak per week train je ongeveer?
“Ik train zo’n 2 tot 3 dagen per week. En de rest van de dagen bereid ik de trainingen voor. Daar gaat ook best wat tijd inzitten doordat we alle trainingen op maat maken. Voor iedere training maken we een ander draaiboek met andere voorbeelden, verhalen en herschrijvingen van de teksten die cursisten insturen.”

 

Bij wat voor organisaties train je bijvoorbeeld?
“Ik train het meest bij gemeenten, waterschappen, provincies, woningcorporaties, banken en verzekeraars. Vroeger trainden we door het hele land. Dan moest je weleens 5 uur rijden (heen en terug) en 7 uur trainen. Tegenwoordig werken we meer regionaal. Ik woon zelf in Utrecht en train ook het meeste in die regio. Soms kan het niet anders hoor en train je toch nog ver van je huis. Maar je kunt er bij lange afstanden dan wel voor kiezen om in een hotel te slapen.”

 

Hoe ziet een trainingsdag er in het kort uit?
“De wekker gaat vróég! Meestal rond 6.00 uur. Je eet snel een ontbijtje en gaat op pad. Ik reken meestal 1,5 keer de reistijd. Zodat ik mooi op tijd ben: half 9 bij de klant. Op die manier heb ik nog genoeg tijd om de ruimte helemaal in orde te maken. Stel je voor dat je apparatuur niet goed werkt. Dan is dat halfuurtje echt een uitkomst! Daarna komen de cursisten binnen en geef ik de training. De ene keer duurt een training de hele dag en lunch ik met de cursisten. En de andere keer geef ik na de pauze een training aan een andere groep en lunch ik even alleen. Om 17.00 uur ruim ik zo snel mogelijk mijn spullen op en schiet ik mijn auto weer in. Heb ik de volgende dag weer een training? Dan kijk ik daar thuis nog even naar. Heb ik die volgende dag een kantoordag? Dan stuur ik nog even een evaluatie naar de adviseur en plof ik daarna lekker op de bank met mijn voeten omhoog.”

 

Krijg je vaak weerstand van cursisten?
“Als ik eerlijk ben: ja! Iedereen heeft leren schrijven op school en bijna iedereen heeft dat anders geleerd dan hoe wij nu vertellen dat het moet. Dat vereist echt even een omschakeling. De meeste cursisten schrikken daar een beetje van. Maar persoonlijk vind ik dat wel fijn. Want de mensen die aan het begin weerstand hebben, zijn nadat je ze weet te overtuigen juist vaak het meest enthousiast over de training. En dat voelt goed, omdat ik weet dat ik bij die mensen echt iets heb toegevoegd. Eigenlijk vind ik weerstand dus alleen maar leuk. Vooral omdat ik mensen 99% van de tijd mee krijg!”

 

Wat vind je het leukste aan jouw baan?
“Ik heb hiervoor ook weleens een kantoorbaan gehad en als ik dat met deze baan vergelijk, merk ik echt hoe leuk ik de afwisseling als trainer vind. Elke dag is anders. Bovendien deel ik mijn dagen met mensen die het interessant vinden wat ik zeg en dat is heel bijzonder. Ik leer ze echt iets. Na een trainingsdag kan ik ook weer extra genieten van kantoordagen waarop ik collega’s spreek. Daarnaast is het heel fijn dat ik zelf mijn tijd in mag delen. Al bereid ik een training midden in de nacht voor. Dat maakt niet uit, als het maar gebeurt. Ik ben blij met die vrijheid!”

 

Wanneer ben je volgens jou geschikt als trainer?
“Je moet een beetje lef hebben, want je staat toch iedere dag voor nieuwe mensen en nieuwe situaties op nieuwe plekken. Maar toch ook alleen kunnen zijn, want je moet het trainen wel alleen doen. Jij staat voor de groep. Je moet met mensen om kunnen gaan. Van afwisseling houden. Toegankelijk zijn. Overtuigend zijn. En vroeg op kunnen staan ;-).”

 

Past de functie 'trainer' bij jou? 

Klik op de afbeelding en doe de test!

 

 

Top
chat